60
None

Acord de Cooperare dintre Ministerul Sănătății si IRCCS Policlinico San Donato din Italia

Vineri, 1.11.2019, la sediul Ministerului Sănătății a fost semnat Actul Adițional care prevede prelungirea până la data de 31 iulie 2022 a Acordului de Cooperare dintre Ministerul Sănătății, IRCCS Policlinico San Donato din Italia, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo din Italia și Asociația Inima Copiilor din România.

Acest program de cooperare a început în anul 2013 și are două componente:

1.    Prima componentă este cea practică, de intervenție, în care echipe de medici italieni şi români operează copii cu malformaţii congenitale cardiace în cadrul spitalelor din România. Majoritatea intervențiilor sunt realizate în Spitalul Marie Curie, dar și în centrele din Iași și Cluj Napoca. Din anul 2013 și până în luna septembrie a acestui an, un număr de 989 de copii au fost operați (750 în București la Spitalul Marie Curie, 215 la Iași la Institutul de Boli Cardiovasculare Gim Georgescu și 24 la Institutul Inimii din Cluj Napoca.

2.    Ce de-a doua componentă este cea de instruire a personalului medical în domeniul chirurgiei cardiace. Pe lângă instruirea care are loc în România, 27 de  cardiochirurgi, medici anestezie-terapie intensivă, cardiologi, perfuzioniși și pediatri, dar și asistenți medicali au beneficiat de programe de instruire în clinica din Italia.

Documentul semnat astăzi prevede continuarea pregătirii personalului medical, realizarea unui număr de 12 misiuni pe an, menținerea ratei de mortalitate de 3%, organizarea unui seminar de lucru sau congres international în România pe teme de specialitate.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha