48
None

„Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!” Viața după mastectomie. Un podcast Pacientul 2.0

Platforma  Pacientul 2.0 lansează astăzi podcastul despre viața după mastectomie, cu mărturisirile unor femei care au trecut prin această experiență.

Poveștile lor sunt un mesaj optimist și de încurajare și fac parte din campania „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România și Asociația Imunis, cu sprijinul Roche România:


„Acolo este o piele foarte subțire și se vede realmente pulsând inima. Iar pentru mine asta este poezie și îmi dă forță.”, spune Cosmina.

„Când m-am văzut prima dată după mastectomie, am realizat că mintea mea a șters fără să îmi dau seama cei 12 ani în care am avut un singur sân.”, precizează Mihaela.

Reacția soțului a fost una foarte normală.  M-a văzut că mă schimbam și îmi puneam o bustieră și în bustieră mi-am pus niște bureți. Probam o rochie. Mi-a zis: tu știi că eu am și uitat, de multe ori nici nu îmi dau seama că tu ai un sân.”, adaugă Delia.

Podcastul poate fi ascultat pe canalele Pacientul 2.0 de pe Anchor.fm și Spotify.

Campania „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea mai cuprinde: două testimonale ale unor femei care au trecut prin experiența unui cancer de sân (pot fi văzute aici și aici), un clip cu sfaturi pentru pacientele diagnosticate cu acest tip de afecțiune oferite de Yolanda Crețescu, psihoterapeut, și terapii de grup gratuite, atât pentru paciente, cât și pentru membrii familiilor și apropiații acestora, care sunt în desfășurare în această perioadă.

Este ceva teribil să-i spui cuiva că o să rămână fără sân. Spunea cineva că diagnosticul rămâne același indiferent de modul în care dai vestea. E adevărat, dar impactul pe care îl are asupra femeii când spui într-un anumit fel contează extrem de mult.  Pe mine nu mă deranjează dacă izbucnesc izbucnesc în lacrimi. Trebuie să le dai spațiu să se manifeste.  E nevoie de foate mult timp. De multă răbdare. Altfel totul e pe bandă rulantă. Nu mai tratezi oameni. Tratezi bucăți de carne. Exact asta încerc să evit.”, spune dr. Victor Titirez, medic specialist chirurgie onco-plastică, Spitalul Euroclinic.

În România, peste 9000 de femei află că au cancer de sân în fiecare an, iar diagnosticul și tratamentul vin cu un puternic impact emoțional pentru paciente. De aceea, campania  dorește să transmită că femeile diagnosticate cu cancer de sân au nevoie de empatie, sprijin și înțelegere din partea tuturor celor implicați: de la medicii care le comunică diagnosticul, la familie și prieteni.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha