61
None

Asociația Merci Charity Boutique și Fundația Vodafone România lansează prima platformă digitală pentru gestionarea activității cabinetelor medicale mobile

Datele colectate cu ajutorul platformei vor fi folosite într-un studiu național despre sănătatea orală a copiilor din zonele rurale

București, 20 martie 2019 – De Ziua Mondială a Sănătății Orale, Asociația Merci Charity Boutique și Fundația Vodafone România lansează Aplicația Cabinetelor și Unităților Medicale Mobile (ACUMM), prima platformă digitală de gestionare a activității cabinetelor stomatologice mobile.


Noul instrument va fi folosit pentru colectarea datelor necesare realizării unui studiu național despre sănătatea orală a copiilor din zonele rurale, derulat în perioada martie–iulie 2019. Fundația Vodafone România finanțează proiectul cu aproape 170.000 de lei. 


Echipa cabinetului stomatologic mobil „Zâna Merciluță”, proiect lansat de Asociația Merci Charity Boutique, va testa platforma digitală ACUMM în următoarele 5 luni. Operațiunile realizate cu ajutorul plaformei sunt gestionarea pacienților, monitorizarea accesului la servicii de tratament stomatologic în zonele rurale, identificarea afecțiunilor dentare cel mai des întâlnite, analizarea afecțiunilor grave prevenite prin profilaxie sau în cazul cărora a fost folosit tratament stomatologic și estimarea valorii intervențiilor acordate copiilor folosind infrastructura cabinetului mobil. La finalul lunii iulie, datele colectate de pe teren vor fi cuprinse în studiul despre sănătatea orală a copiilor din mediul rural din România.


Datele preliminare colectate în perioada 1 iulie - 30 noiembrie 2018 de la aproape 350 de copii din 19 sate au indentificat faptul că cea mai des întâlnită afecțiune dentară este caria, cu o medie de 3,47 carii/copil, la limita superioară a marjei medii europene. Conform Organizației Mondiale a Sănătății1, la vârsta de 12 ani, cariile dentare afectează în medie între 0,5 - 3,5 dinți. 


Programul „Zâna Merciluță” a fost lansat în 2014 cu dotarea primului cabinet stomatologic mobil și a beneficiat de susținerea Fundației Vodafone România prin programele „Voluntar de profesie” și „Fondul pentru fapte bune”. Investiția totală a Fundației Vodafone România în acest proiect se ridică până acum la aproape 340.000 de lei. Cabinetul mobil are la activ 18 luni de consultații pe teren, iar în următoarele luni își va continua traseul prin țară. Numărul total de copii consultați de la începutul proiectului și până la jumătatea anului 2019 este estimat la 1.800.





Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha