4
None

Conferința Națională RoVaccin 2019: răspunsul profesioniștilor la provocările generate de acoperirea vaccinală aflată sub nivelul de siguranță în România

România înregistrează o acoperire vaccinală sub pragul de siguranță de 95%1 recomandat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din cauza acestei situații a izbucnit în anul 2016 epidemia de rujeolă, care a condus până în acest moment la peste 16.000 de cazuri și 62 de decese. Marea majoritate a cazurilor, peste 98%, s-au înregistrat la persoane nevaccinate sau vaccinate incomplet.

Neprezentarea la vaccinare este principala cauză pentru care copiii rămân nevaccinați: aproape jumătate dintre copiii în vârstă de 2 ani nevaccinați conform Programului Național de Vaccinare nu au fost duși la medic pentru vaccinare, așa cum rezultă dintr-un studiu3 al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, efectuat în luna august 2018.

Potențialele soluții la problemele și provocările actuale, alături de noutăți științifice referitoare la vaccinare vor fi dezbătute de către profesioniștii din domeniu, la a 7-a editie a Conferinței Naționale RoVaccin, care are loc sâmbătă, 16 martie 2019, ora 09.00, la Hotel Ramada București – Sala Terra (Bd. Poligrafiei).

  • Societatea Română de Microbiologie vă invită sâmbătă, ora 11.00, la o sesiune de declarații de presă, care va loc în cadrul evenimentului, și la care vor fi prezenți:
    Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie
  • Conf. dr. Corneliu-Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților
  • Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile
  • Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”
  • Dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de lucru Vaccinologie, Societatea Națională de Medicina Familiei

Informarea corectă, bazată pe dovezi științifice și din surse autorizate, este fundamentală în decizia de vaccinare, de aceea, unul dintre principalele obiective ale Conferinței RoVaccin este de a facilita accesul opiniei publice la informații provenite de la profesioniști, cu ajutorul mass-media.

Mai multe detalii despre program: https://bit.ly/2HotgyP
Vă așteptăm cu drag!
RSVP: Ana Maria Cizmaș, anamaria.cizmas@sanatateapress.ro, 0733.011.105


Referințe:
1 https://cnscbt.ro/index.php/analiza-date-supraveghere/evaluarea-acoperirii-vaccinale/1013-analiza-rezultatelor-estimarii-acoperirii-vaccinale-la-varsta-de-24-de-luni-a-copiilor-nascuti-in-luna-iulie-2016/file
2,3 https://cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/rujeola-1/1071-situatia-deceselor-datorate-rujeolei-romania-2016-2019/file

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha