60
None

Ministrul Sănătății s-a întâlnit cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova

Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a întâlnit astăzi cu șefii de secție și echipa de conducere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

"Lipsa de comunicare dintre partea medicală și cea administrativă, lipsa de disciplină și de organizare, proceduri greoaie fac ca această unitate sanitară să țină prima pagina a ziarelor. Au fost cazuri care nu fac cinste acestei zone. Oltenia și locuitorii Craiovei merită un altfel de spital", a declarat ministrul Sănătății.

De-a lungul timpului, Ministerul Sănătății a trimis  mai multe echipe de control la această unitate.

"Am prezentat rezultatele acestor controale în fața șefilor de secție. Am discutat despre programul de oncologie și cardiologie, despre tromboliza. Scopul nostru nu este să "tăiem capete", să schimbăm manageri sau directori medicali. Dar vreau ca pacienții de aici să beneficieze de asistență medicală pentru că merită și pentru că aici sunt medici foarte bine pregătiți profesional", a declarat ministrul Sănătății.

În urma discuțiilor, Sorina Pintea a luat decizia ca șeful Corpului de Control din cadrul Ministerului Sănătății să realizeze împreună cu o echipa o analiză asupra modului în care trebuie reorganizată unitatea în vederea eficientizării.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat 20 milioane de lei spitalului pentru achiziția de aparatură medicală. Ministrul Sănătății a verificat cum au fost cheltuite aceste fonduri. 

" Din pacate execuția bugetară la ora aceasta este de doar 10%. Nu este normal ca din 3 aparate Computer Tomograf să nu funcționeze niciunul. Craiova nu are citostatice care se găsesc în alte orașe mai mici deoarece achizițiile nu se fac la timp, termenele de livrare sunt 5 zile în loc de 72 de ore, sunt sincope în aprovizionare fără ca nimeni să răspundă. Trebuie o analiză și a resursei umane și a modului în care sunt scoase posturile la concurs", a mai spus ministrul.

Există și vesti bune. În luna octombrie se va pune în funcțiune aparatura medicală din secția de radioterapie achiziționată prin programul finanțat de Banca Mondială.
Ministrul Sănătății va reveni în Craiova peste o lună.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha