20
None

Mylan România anunță livrarea completă a comenzilor de vaccin gripal tetravalent în România, pentru sezonul gripal 2019-2020

Compania contribuie la prevenirea gripei cu ajutorul vaccinului gripal pe care îl livrează an de an în România

Mylan - furnizor către distribuitorii participanți în licitaţia naţională de vaccin gripal de anul acesta - a livrat integral cantitatea de 1.500.000 doze de vaccin gripal tetravalent în perioada septembrie-noiembrie 2019

București, 14 noiembrie 2019 - Compania Mylan România, furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională de anul acesta, anunță livrarea completă și la timp a comenzilor de vaccin pentru acest sezon, către distribuitori. Aceștia au livrat deja către furnizorii de servicii de sănătate (Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional) 1.050.000 de doze, urmând ca săptămâna aceasta să livreze şi ultima tranşă de 450.000 de doze către beneficiari, conform acordului Ministerului Sănătăţii pentru sezonul 2019-2020.

“De peste opt ani, Mylan și-a asumat împreună cu parteneri locali din România un angajament ferm, în două direcții: creșterea gradului de informare a publicului despre impactul gripei și oferirea celor mai eficiente mijloace de prevenție, ca parte a responsabilității pe care o vedem în poziția noastră de producător de vaccinuri. Una dintre prioritățile noastre este să putem furniza la timp vaccinurile către profesioniștii din domeniul sănătății, furnizorii de servicii medicale și pacienți. Și an de an, am reușit să ne respectăm acest angajament. Anul acesta provocarea a fost mai mare, din cauza faptului că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat mai târziu recomandările de tulpini pentru vaccinuri, dar Mylan a livrat către distribuitori întreaga cantitate de vaccin, nu doar la timp, ci chiar cu 2 săptămâni mai devreme decât calendarul agreat contractual.”, declară Adrian Grecu, directorul general al Mylan în România și Head of South East Europe în cadrul companiei.

Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an, din cauza modificărilor frecvente ale tulpinilor dominante de virus gripal și a dificultăților OMS de a recomanda la timp tulpinile virale compoziția vaccinurilor gripale, pentru emisfera nordică, pentru sezonul 2019/2020. Producerea vaccinului gripal este un proces extrem de complex care durează până la 6 luni, astfel încât ce se livrează în sezon se produce de fapt cu mult înaintea începerii acestuia. În ciuda acestor provocări, vaccinul gripal tetravalent Mylan este disponibil în timp util pentru pacienții din România.

Compania Mylan România a livrat integral către distribuitori cantitatea de doze de vaccin gripal, conform necesarului comunicat de către Ministerul Sănătăţii pentru licitaţia naţională pentru sezonul 2019-2020.

Persoanele care nu se încadrează în grupele de risc pentru care se recomandă vaccinarea antigripală și care beneficiază în mod gratuit de imunizare de în cabinetele medicilor de familie, pot achiziționa vaccinul gripal tetravalent Mylan, care este înregistrat la cel mai accesibil preț cu amănuntul din piață (către pacienți)[1], în farmaciile din toată țara.

În ceea ce priveşte accesul farmaciilor din România la vaccinul comercializat de Mylan România, compania a livrat pentru acestea atât în luna septembrie, cât şi în luna noiembrie un număr important de doze, făcând astfel toate eforturile posibile pentru accesul populației României la vaccinul gripal pentru sezonul 2019-2020, şi în afara Programului Naţional de Vaccinare antigripală.

ANGAJAMENTUL MYLAN DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA GRIPEI

Mylan s-a angajat să lupte împotriva acestei probleme grave de sănătate publică de mai mult de 60 de ani. Prin vaccinurile sale gripale, Mylan demonstrează grija pentru profesioniștii din domeniul sănătății, farmacii și autorități, sprijinindu-i să desfășoare programe de imunizare naționale și livrând întreaga cantitate de vaccin la timp, pentru populație.

Ca parte a misiunii sale de a îmbunătăți sănătatea, compania sprijină la nivel mondial și local campanii de creștere a gradului de informare cu privire la impactul gripei asupra sănătății. În 2018, Mylan România a publicat rezultatele unui studiu național care arăta că populația nu lua în serios gripa, cu toate că în România, în sezonul rece 2017-2018, se înregistraseră 129 de decese din cauza gripei şi peste 1.700 de îmbolnăviri[2].

Conform studiului, 52% dintre români se declarau pro vaccinare, însă aproape 60% nu se vaccinaseră niciodată împotriva gripei[3]. Cel mai des invocat motiv a fost convingerea că nu este necesar: 39%. Pe de altă parte, peste 50% dintre repondenți au avut gripă sau infecții respiratorii acute asemănătoare gripei, cel puțin o dată pe an în ultimii cinci ani, dar 47% dintre cei afectați nu au apelat la consult medical.

Ţinând cont de nevoia de informare demonstrată de studiu, Mylan a derulat o campanie de educare despre gripă - simptome, posibile complicații, impact asupra sănătății și despre cele mai eficace modalități de prevenție.  

GRIPA, O PROBLEMĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ GRAVĂ

În fiecare an, între 5% și 10% dintre adulți și între 20% și 30% dintre copii se îmbolnăvesc de gripă.[4]  Potrivit OMS, se estimează că epidemiile anuale la nivel global vor avea drept rezultat între aproximativ trei și cinci milioane de cazuri de îmbolnăviri severe și circa 290.000 până la 650.000 de decese[5].

Gripa sezonieră poate afecta grav toate categoriile de populație, dar cel mai mare risc de complicații apare în rândul persoanelor cu risc major de afecțiuni grave, cum ar fi persoanele în vârstă, persoanele care suferă de boli cronice, femeile gravide, persoanele angajate în sistemul medical și copiii cu vârste între 6 luni și 5 ani[6]. Cea mai eficientă modalitate de prevenție este vaccinarea[7], așa cum este recomandat și de OMS[8].


Despre Mylan

Mylan este o companie farmaceutică globală al cărei obiectiv este acela de a stabili noi standarde în domeniul sănătății. Prezenți la nivel mondial pentru a oferi acces la medicină de înaltă calitate celor 7 miliarde de oameni, inovăm pentru a răspunde unor nevoi nesatisfăcute; facem din încredere și servicii excelente un obicei; facem ceea ce este corect, nu ceea ce este ușor; și avem impact asupra viitorului printr-un spirit puternic de leadership global. Oferim un portofoliu în creștere de peste 7.500 de produse comercializate în întreaga lume, inclusiv terapii antiretrovirale de care depind peste 40% dintre persoanele tratate pentru HIV/SIDA la nivel global. Ne comercializăm produsele în peste 165 de țări și teritorii. Suntem unul din cei mai mari producători mondiali de substanțe farmaceutice active. Fiecare membru al forței de muncă de aproximativ 35.000 de persoane este dedicat creării unei sănătăți mai bune pentru o lume mai bună, pentru fiecare persoană în parte. Mai multe informații puteți găsi pe Mylan.com și www.mylan.ro. Periodic publicăm informații care pot fi importante pentru investitori pe website-ul nostru investor.mylan.com


[1] Conform CANAMED valabil la 1 noiembrie 2019

[2] Conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) în cel mai recent raport disponibil, din 20 mai 2018; https://cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/gripa/945-informare-infectii-respiratorii-14-05-2018-20-05-2018-s20/file, pagina 2

[3] Studiul “Ce cred românii despre gripă” a fost realizat online, prin metoda CAWI. Perioada de colectare a datelor a fost 11 – 17 octombrie 2017. Eșantionul este compus din 1.539 repondenți și reproduce din punct de vedere al principalelor caracteristici structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din România, aşa cum decurge din cercetarea Gallup „Piaţa serviciilor de acces la Internet”, (Gallup, aprilie 2010) realizată la cererea ANCOM (Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii). Prin urmare, rezultatele acestui sondaj pot fi extrapolate, cu o minimă marjă de eroare, populaţiei utilizatorilor de Internet din România, cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban.

[6] 2008 ECDC Guidance on Priority Risk Groups for Influenza Vaccination

[7] http://www.euro.who.int/en/health-topics/communicable-diseases/influenza/vaccination/influenza-vaccination-coverage-and-effectiveness (accesat în mai 2019)

[8] http://www.who.int/en/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal). (accesat în mai 2019)

 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha