30
None

Preventie 360 / Salus 360


Excelenta, Actualitate, Dedicatie - acestea sunt coordonatele care marcheaza si anul acesta cele doua conferinte nationale Preventie 360 si Salus 360. Ce-a de-a treia editie a acestor ample evenimente stiintifice, a reunit la Bucuresti, in perioada 27-28 februarie 2019, peste 1.000 de participanti din toata tara. Preventie 360 si Salus 360 sunt doua proiecte care si-au propus inca de la inceput sa creeze un mediu aparte, care sa contureze si sa intretina o relatie stransa intre profesionistii din lumea medicala si cea farmaceutica.

„Congruenta intre specialitatile medicale a generat tema acestui eveniment, obiectivul fiind cresterea calitatii vietii si reducerea riscului de aparitie a altor complicatii, iar abordarea interdisciplinara propusa in cadrul conferintei  a realizat o punte de legatura intre mai multe specialitati implicate precum diabetologia, gastroenterologia, bolile infectioase si medicina de familie” a declarat Doamna Prof. Dr. Gabriela Radulian, Presedinte Societatea Romana de Neuropatie Diabetica si Sef Sectie Diabet, Nutritie si Boli Metabolice I.N.D.N.B.M. „N. Paulescu”, coordonatorul stiintific al Conferintei Nationale Salus 360.


„Evenimentul si-a dorit sa ofere un spatiu amplu informatiei de calitate , precum si interdisciplinaritatii in lumea farmaceutic -medicala, in vederea realizarii unor acte medicale de calitate si eficiente totodata”, a declarat si Domnul Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, Presedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania, coordonatorul stiintific al Conferintei Nationale Preventie 360.

Evenimentele s-au desfasurat la Hotel Pullman Bucuresti, sub coordonarea stiintifica a doamnei Prof. Dr. Gabriela Radulian (Conferinta Salus 360) si cea a domnului Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa (Conferinta Preventie 360), cu aportul echipei Salus Media, al Colegiului Farmacistilor din Romania si cel al Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti/Ilfov. La deschiderea editiilor din acest an, a fost prezenta si doamna Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun - Consilier de Stat al Administratiei Prezidentiale, Departamentul de Sanatate Publica.


Anul acesta, Salus Media revine cu nume sonore din lumea farmaceutica si medicala atat nationala, cat si internationala, care, prin prezenta si prin lucrarile prezentate, au adus un aport important in evolutia acestor domenii, farmaceutic si medical: Prof. Dr. Mircea Cinteza, medicina interna si cardiologie, Sectia cardiologie, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Prof. Dr. Mircea Diculescu, Sef Clinica de Gastroenterologie si Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni,  Prof. Dr. Carmen Georgeta Fierbinteanu-Braticevici, Sef clinica Medicina Interna II si Gastroenterologie, Sef sectie Gastroenterologie, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Prof. Dr. Doina Draganescu, Decan Facultatea de Farmacie, U.M.F. “Carol Davila” , Prof. Dr. Cerasela Gird, Catedra de Farmacognozie, Fitochimie si Fitoterapie din cadrul Facultatii de Farmacie, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila” , Dr. Rodica Tanasescu, Vicepresedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei, Conf. Dr. Radu Bogdan Mateescu, Sef Sectie Gastroenterologie Spitalul Clinic Colentina, Bucuresti, Prof. Dr. Victoria Arama, Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” Bucuresti, Prof. Dr. Sorin Arama, Medic primar medicina interna, Neo Life Medical Center, Asis. Univ. Dr. Mara Carsote, Medic specialist endocrinologie, Institutul National de Endocrinologie C.I. Parhon, Bucuresti,  Dr. Daciana Dascalu,  Medic primar medicina interna, Asist. Univ. Universitatea Lucian Blaga” Sibiu, Prof. Dr. Massimiliano Baccanelli, Facultatea de Medicina si Chirurgie Tor Vergata Roma.


Dintre tematicile abordate in decursul celor doua zile, amintim:


• Hepatitele cronice virale – implicații tiroidiene
• Infecția cu VHB în sarcină – prezentare de caz
• Importanța terapiei imunostimulatoare în prevenția infecțiilor respiratorii recurente: de la mecanismul de acțiune la practica clinică
• Hepatita C cronică, de la diagnostic la vindecare
• Rolul medicului de familie în managementul hepatitei C cronice
• Hepatocarcinomul - principii diagnostice, modalități terapeutice
• Inovații terapeutice în tratamentul acidității, refluxului și digestiei dificile
• Dyslipidemia and nonalcoholic fatty liver disease
• Riscul afectării hepatice în sindromul metabolic
• Diabetul zaharat și patologia hepatică
• Actualități în managementul infecției cu Helicobacter pylori
• Bazele fiziopatologice ale terapiilor adjuvante în bolile hepatice cronice
• Particularitățile vaccinărilor la pacienții imunodeprimați
• Psihoeducația în procesul de somatizare, cu accente pe funcțiile hepatice
• Managementul nutrițional al pacientului hepatic
• Schimbarea paradigmei în tratamentul infecțiilor de tract urinar acute necomplicate Sindromul metabolic și patologia hepatică
• Abordări multidisciplinare ale unor afecțiuni biliare


Participantii prezenti in cadrul conferintelor au fost invitati sa isi actualizeze cunostintele pe parcursul celor 2 zile de lucrari stiintifice, eforturile celor implicați in acest proiect, fiind orientate catre informare si schitarea unor noi perspective cu privire la actul farmaceutic/medical.

Este de mentionat faptul ca, numarul participanților a crescut vizibil de la o editie la alta, pornind de la un total de 500 persoane si ajungand, la cea de-a treia editie care a avut loc in acest inceput de 2019, la peste 1000 de participanti.

Sub auspiciile:






Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha