60
None

Sandoz finalizează achiziția segmentului cefalosporine a GSK, consolidându-și poziția de lider în domeniul antibioticelor

  • Sandoz obține drepturile asupra a trei mărci consacrate în peste 100 de piețe
  • Tranzacția, inclusiv marca globală Zinnat®, consolidează poziția actuală de lider a Sandoz în segmentul peniciline generice cu o poziție de lider în segmentul cefalosporinelor
  • Achiziția confirmă angajamentul Sandoz în domeniul antibioticelor, după anunțarea unor planuri de investiții viitoare pentru rețeaua de producție din Europa

Sandoz, o divizie Novartis, a încheiat cu succes achiziția segmentului cefalosporine a GSK.

Prin această tranzacție, Sandoz a achiziționat drepturile asupra a trei mărci consacrate (Zinnat, Zinacef și Fortum) în peste 100 de piețe, consolidându-și poziția globală de lider pe piața antibioticelor. În 2020, cele trei mărci au înregistrat vânzări totale de aprox. 140 milioane USD pe piețele importante.

Antibioticele reprezintă coloana vertebrală a sistemelor moderne de sănătate și un pilon central al ofertei Sandoz adresate pacienților din întreaga lume, a spus Richard Saynor, CEO Sandoz. „Încheierea cu succes și la timp a acestei tranzații importante este o altă dovadă a angajamentului Sandoz de a fi lider global în furnizarea acestor medicamente esențiale.

“Cefalosporinele sunt segmentul cel mai mare de antibiotice, după criteriul vânzărilor globale. Achiziția acestui segment ne consolidează poziția de lider în segmentul penicilinelor generice,  celălalt segment-cheie al companiei. De asemenea, ne deschide spre sinergii noi, determinate de promovarea crescută pe diversele piețe.”

Tranzacția nu include anumite mărci, vândute anterior de GSK în SUA, Australia și Germania. GSK își păstrează drepturi complete asupra mărcilor în China (excluzând Taiwan, Hong Kong și Macau), India, Pakistan și Egipt și asupra unor mărci în Japonia.

Conform strategiei sale integrate de fabricație, Sandoz intenționează, pe termen lung, să fabrice Zinnat la locații din propria rețea, unitatea sa globală, principală, de producție de antibiotic fiind la Kundl, Austria. În mai, Sandoz a anunțat planuri de investiții de peste 150 milioane de Euro în rețeaua sa integrată europeană de antibiotice.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha