30
None

Săptămâna Mondială a Alăptării

Săptămâna Mondială a Alăptării este organizată în fiecare an, în prima săptămână a lunii august având ca scop conştientizarea importanţei alăptării, rolul acesteia în creşterea şi dezvoltarea sănătoasă a copilului, influenţa benefică a alăptării asupra sănătăţii viitorului adult.

În anul 1990, la întâlnirea comună a reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF, organizată în Italia, la Spedale degli Innocenti,  a fost adoptată o nouă strategie :“Alăptarea în 1990: o iniţiativă globală” şi  s-a semnat "Declaraţia Innocenti pentru protecţia, promovarea şi sprijinul alăptării”.  OMS recomandă implementarea la nivel național a politicilor de protecție și susținere a mamelor care alăptează și respectarea obiectivelor Declarației Innocenti.


Alăptarea este cea mai cost-eficientă cale de a salva şi de a îmbunatăţi viaţa copiilor din lumea întreagă, asigurând o viaţă sănătoasă, copiilor şi mamelor, deopotrivă.  Alăptarea este piatra de temelie pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului dar , în acelaşi timp, reprezintă baza dezvoltării unei naţiuni. Promovarea alăptării este cea mai bună investiţie a statelor pentru starea de sănătate a cetăţenilor săi şi, în timp, pentru puterea şi rezistenţa unei naţiuni.

Creșterea procentului de copii alăptați ar putea salva, la nivel global,  peste 800 000 de vieți în fiecare an, în majoritatea cazurilor fiind vorba de copii sub 6 luni.  Se estimează că alăptarea crescută ar putea evita 20 000 de decese materne annual, cauzate de cancerul de sân.

În acest an,  sloganul campaniei  este : “ Empower parents – enable breastfeeding”  subliniind astfel importanţa promovării alimentaţiei naturale şi încurajarea părinților de a lua decizii informate, în beneficiul copilului lor.

Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie AREPMF organizează evenimente dedicate Săptămânii Mondiale a Alăptării în cadrul programului „Școala Familiei Mele”, după cum urmează:

1 august 2019 – BUCUREȘTI – Hotel Capitol - Simpozion dedicat medicilor

6 august 2019 – CLUJ-NAPOCA – Sediul DSP - Curs despre alăptare pentru părinți

7 august 2019 – BISTRIȚA – Hotel Coroana de Aur - Simpozion dedicat medicilor

8 august 2019 – BRĂILA – Sediul Sanitas  - Simpozion dedicat asistenților medicali

8 – 9 august 2019 – ALBA-IULIA – Sediul OAMMR - Simpozion dedicat asistenților medicali


Vă așteptăm cu drag alături de echipa AREPMF!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha