60
None

Simpozionul Spitalul Viitorului în România










Simpozionul Spitalul Viitorului în România, prezidat de Prof. Dr. Cătălin Copăescu și Prof. Dr. Irinel Popescu, a fost organizat de Asociația Română pentru Chirurgie Endoscopică și alte Tehnici Intervenționale (ARCE) sub auspiciileAcademiei Române de Științe Medicale, în colaborare cu Universitatea „Titu Maiorescu” din București și STI - Surgical Training Institute (powered by Ponderas Academic Hospital). Simpozionul s-a desfășurat în București,pe 24 aprilie 2019, la sediul central al Băncii Naționale a României, din Strada Lipscani nr. 25.


Spitalul Viitorului în România este un concept bazat pe utilizarea medicală a tehnologiei robotice, a realității augmentate, a inteligenței artificiale, a telehealth, a telementoring sau a activității paperless. „Într-o societate în care tehnologia revoluționează sistemul medical, evenimentul Spitalul viitorului în România și-a propus să aducă în prim plan cele mai noi tendințe privind telemedicina și inteligența artificială în diagnoza modernă. Tehnologia informației conferă actului medical garanția calității prin precizia diagnosticului și o eficiență crescută din punct de vedere beneficiu-cost pentru pacient și spital”, a declarat Prof. Dr. Cătălin Copăescu, Președinte Asociația Română pentru Chirurgie Endoscopică și alte Tehnici Intervenționale.  

Simpozionul reprezintă o inițiativă care a adus la aceeași masă persoane de decizie din domeniile medical, IT&C, finaciar bancar, dar și arhitectură și dezvoltare imobiliară. În România este necesară construcția de noi spitale și de campusuri medicale adaptate cerințelor medicale ale viitorului, care să încorporeze caracteristicile noilor tehnologii de diagnostic și tratament, dar și așteptările pacienților.


„Evoluția rapidă a tehnologiei este o provocare și necesită schimbări prompte din partea instituțiilor medicale și a medicilor. Dezbaterile Simpozionului s-au concentrat asupra viitorului spitalelor din România în încercarea de a găsi soluții pentru subiecte de un real interes, cum ar fi un grad mai mare de siguranță în procedurile chirurgicale, dar și accesul mai facil la îngrijiri medicale de calitate pentru cât mai mulți pacienți”, a declarat Prof. Dr. Irinel Popescu, Președinte Academia de Științe Medicale din România.


Simpozionul Spitalul Viitorului din România a beneficiat de prezența unor speakeri importanți, din arii de interes diferite (medicină, IT&C, real estate, pharma, asigurări medicale), cum ar fi:

Richard Satava, Profesor Emerit de Chirurgie, University of Washington Medical Center
Irinel Popescu, Președinte Academia de Științe Medicale din România
Cătălin Copăescu, Președinte Asociația Română pentru Chirurgie Endoscopică și alte Tehnici Intervenționale (ARCE)
Lorenzo Pengo, Director Healthcare Central Easter Europe – Microsoft Corporation
Pascal Verdonck, Profesor Medical Technology – Universitatea din Ghent, Vicepreședinte Asociația Belgiană a Directorilor de Spitale
François Coste, Director General Groupama România
Maarten Akkerman, Vicepreședinte Value-Based Healthcare Europe Middle East & Africa (EMEA), Medtronic
Raed Arafat, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne
Carmen Orban
, Manager Insitutul Clinic Fundeni









Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha