Dizabilitatea unui om nu spune nimic despre calitățile persoanei
respective. Iar pentru a descoperi cât de unic este fiecare dintre noi este
important să încercăm sa-l descoperim pe
cel din fața noastră dincolo de ceea ce este diferit de noi.
Pe 21-22 mai 2022,
începând cu ora 9:00, în Showroom Bilancia, Corbeanca va
avea loc prima ediție a
concursului Step Chef Atipic, primul concurs de gătit pentru persoanele
cu deficiențe de vedere și locomotorii din România. Proiectul vizează încurajarea și promovarea
persoanelor atipice în lumea gastronomică.
Competiția
culinară constă în 4 runde, 2 pe
parcursul zilei de sâmbătă după care juriul, coordonat de Chef Antonio
Passarelli, va decide cei 8 semifinaliști și 2 duminică. Marea finală
va începe duminică, 22 Mai a.c., la ora 13:30, iar în competiție vor intra 4
concurenți.
Juriul de specialiști
alcătuit din: Chef Antonio Passarelli, Chef Michael Passarelli și Andrei Popa,
somelier, va premia cel mai gustos fel de mâncare pregătit de concurenții care
au trecut de preselecții.
Premiile acordate
câștigătorilor vor fi în valoare de 4.600 de Euro iar premiul cel mare în
valoare de 2.500 de Euro este oferit de Nestlé România, Partener
Principal al concursului.
Prin concursul Step
Chef Atipic organizatorii: Step-Hear România, Rampe Mobile și BILANCIA
România, împreună cu Partenerii Strategici: Asociaţia Nevăzătorilor din
România, Consiliul Național al Dizabilității din România și Grupul
de Inovație și Expertiză Socială, oferă persoanelor cu dizabilități
locomotorii și de vedere din România, oportunitatea unică de a demonstra
tuturor că abilitatea este cea care îi definește, și nu dizabilitatea.
La deschiderea evenimentului Step Chef Atipic va participa Adela Crăciun, Vicepreședinte Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPD), Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR), Gabriela Coman, Director General Rampe Mobile, Marian Coman, Președinte Step-Hear România.