60
None

UMF din Craiova susține constituirea rețelei naționale de spitale universitare


Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova susține decizia Ministerului Transporturilor și Infrastructurii de a face transferul celor 15 spitale din subordinea sa la universitățile de medicină și farmacie tradiționale și la autoritățile locale.

„Vedem în această decizie o mare oportunitate pentru dezvoltarea educației și cercetării în domeniul medical și, implicit, pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite comunității regionale. Servicii puternic specializate, abordarea modernă a unei mai mari diversități de patologii, o legătură mult mai eficientă între emisfera educațională și cea practică a formării academice sunt doar câteva dintre beneficiile care pot apărea din implementarea acestei decizii. De asemenea, prin centrele sale de cercetare și diagnostic, precum Centrul de Cercetare în Gastroenterologie şi Hepatologie, Departamentul de Imagistică al UMF Craiova, Laboratorul de Genomică Umană, Centrul pentru Studii de Morfologie Microscopică şi Imunologie, prin infrastructura didactică și de cercetare ultramodernă, UMF din Craiova a devenit în ultimii ani, pe lângă un puternic pol educațional și furnizor de servicii medicale de înaltă performanță pentru populație, și o resursă extrem de importantă pentru cercetarea națională în domeniul medical. Alături de partenerii noștri din Alianța Universitară G6-UMF putem crea în acest moment o rețea națională de spitale universitare, din care sistemul de sănătate românesc are doar de câștigat” a spus prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, rectorul UMF Craiova.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha