62
None

Zentiva lansează Vigrande®, primul generic de sildenafil de pe piaţa românească, indicat în tratamentul disfuncţiei erectile

  1. •    În România, unul din 4 bărbaţi suferă de disfuncţie erectilă.
  2. •    O treime dintre bărbaţii cu disfuncţie erectilă care au folosit sildenafil au obţinut o erecţie în 14 minute.

     Zentiva, parte a grupului sanofi-aventis, lansează medicamentul Vigrande®, primul generic de sildenafil de pe piaţa românească . Tratamentul cu sildenafil se adresează bărbaţilor care suferă de disfuncţie erectilă, adică cei care nu pot realiza sau menţine o erecţie suficientă pentru un act sexual fiziologic. Studiile clinice au demonstrat că intervalul de timp dintre administrarea dozei de sildenafil şi apariţia erecţiei, ca răspuns la stimularea sexuală, a fost de 14 minute la o treime dintre bărbaţii cu disfuncţie erectilă şi de 30 de minute la două treimi dintre aceştia. Totodată, gradul de satisfacţie al bărbaţilor cu disfuncţie erectilă care au folosit sildenafil pe parcursul a 4 ani de tratament a fost de peste 96%.

     „Cu toate că disfuncţia erectilă este astăzi o afecţiune tratabilă, pacientul ajunge foarte târziu la specialist. Acum 30 de ani, sănătatea sexuală a bărbatului era un domeniu exclusiv al psihologilor, însă elucidarea mecanismului erectil a condus la apariţia unor mijloace eficiente de tratament, cum este cazul sildenafilului. Efectele disfuncţiei erectile nu trebuie restrânse doar la cele de natură fiziologică, ci trebuie înţelese şi din punct de vedere emoţional şi psihologic. Pacientul tinde să-şi piardă încrederea în sine, să se izoleze, cu consecinţe negative asupra vieţii de cuplu. Consecinţele fiziologice şi psihologice ale disfuncţiei erectile nediagnosticate la timp şi netratate corespunzător sunt rezultatul faptului că această afecţiune este în continuare un subiect tabu. Trebuie să înţelegem că disfuncţia erectilă este o afecţiune şi chiar un marker al stării de sănătate, deoarece poate apărea ca urmare a unor boli precum: diabetul zaharat, afecţiunile cardiovasculare sau bolile neurologice. În prezent, terapia de primă intenţie pentru disfuncţia erectilă este cea orală cu inhibitori de 5 fosfodiesterază, clasă din care face parte şi sildenafilul”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Calomfirescu - Preşedintele Asociaţiei Române de Medicină a Sexualităţii.

     Prevalenţa disfuncţiei erectile creşte odată cu vârsta. Potrivit unui studiu realizat la nivel mondial în 1999, 9% dintre bărbaţii cu vârste între 40 şi 44 de ani suferă de această afecţiune, ajungându-se la un procent de 18% la bărbaţii cu vârste între 50-54 de ani şi de 54% la cei între 65-70 de ani. În România, unul din 4 bărbaţi suferă de această afecţiune .

    „Disfuncţia erectilă se agravează o dată cu înaintarea în vârstă, deoarece vasele de sânge îşi pierd elasticitatea, cauzând o erecţie mai slabă sau chiar lipsa erecţiei. Vigrande® are la bază un inhibitor de 5-fosfodiesterază – sildenafilul – care în prezenţa stimulării sexuale restabileşte funcţia erectilă prin creşterea fluxului sanguin. Sildenafilul a dovedit un efect rapid, îmbunătăţind funcţia sexuală a bărbaţilor cu disfuncţie erectilă şi o tolerabilitate superioară, inclusiv la persoanele în vârstă . Dintre bărbaţii cu disfuncţie erectilă, 87% preferă sildenafilul în locul altui tratament, datorită eficacităţii sale crescute, a erecţiei intense şi a spontaneităţii activităţii sexuale. Totodată, terapia cu sildenafil determină şi ameliorarea vieţii de cuplu, peste 95% dintre femei optând pentru continuarea tratamentului cu sildenafil a partenerilor lor”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis.

     “Un tratament perfect adaptat nevoilor pacienţilor români cu disfuncţie erectilă trebuie să acţioneze rapid şi eficient, să fie sigur şi uşor de administrat şi, nu în ultimul rând, accesibil. Toate aceste caracteristici le aducem astăzi în tratamentul acestei afecţiuni prin lansarea Vigrande®, primul generic de sildenafil de pe piaţa autohtonă. Reuşim astfel să creştem accesibilitatea pacienţilor la calitatea terapeutică dovedită de această moleculă, printr-un preţ cu 35% mai mic decât medicamentul original”, a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis.

     Vigrande® (sildenafil) completează portofoliul urologic Zentiva, alăturându-se produselor oferite pacienţilor şi specialiştilor urologi din România şi anume: Fokusin® (tamsulosin), Uroflow® (tolterodină) şi Ofloxin® (ofloxacină).

     Vigrande® este disponibil în concentraţii de 50 şi 100 mg şi se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală.

P    Pentru informatii suplimentare:

Camelia Niţu – Communication Director sanofi-aventis 0723.353.520; camelia.nitu@zentiva.ro Raluca Matei – Account Assistant Free Communication 0757.038.780; raluca.matei@freecomm.ro

Comentarii


geo

cand apare in FARMACII acest VIGRANDE ?????????????

June 21, 2011, 3:14 p.m.
0
0

Raluca Matei

Buna ziua, Este important de mentionat faptul ca acest produs se elibereaza din farmacii numai pe baza de prescriptie medicala. In ceea ce priveste farmaciile din Bucuresti in care este disponibil medicamentul, mentionez numele si datele de contact ale catorva dintre acestea. Astfel: FARMACIA DALV - Sos. Stefan cel Mare nr. 39, sector 1; Tel. 021.610.33.45; Email: dalv_farm@yahoo.com; FARMACIA TEI - Bdul Lacul Tei nr. 56, bl. 19, sector 2; Tel. 021.242.29.16; E-mail: roxana@farmaciatei.ro RODFARM - Str.Sebastian nr. 21, bl. S12, sc. 1, parter, sector 5; Tel. 021.423.27.89 Retelele de farmacii Arta Pharm si Belladona Multa sanatate!

June 22, 2011, 6:22 p.m.
0
1

ciprian

cum pot intra in posesie ,sunt din brasov. si cat costa o cutie de vigrande? va rog raspuns urgent. am prescriptie medicala si in brasov nu sa auzit de asa ceva in farmacii.

July 26, 2011, 3:12 p.m.
3
0

marius marius

excelent

Feb. 15, 2012, 8:09 p.m.
2
1

marius marius

cit timp trebuie facut tratamentul

Feb. 15, 2012, 8:12 p.m.
1
2

tara.traian

acest medicament mi la prescris doctoru credeti ca ma va ajuta in problema ce o am astept saspunsul specialistilor orologi

July 31, 2012, 2:59 p.m.
0
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha