Articole despre: Vitamina E
Antioxidanţii şi durata vieţii
Antioxidanţii sunt substanţele care apără organismul de efectele dăunatoare ale unor molecule denumite ,,radicali liberi”, care se acumulează în organism şi sunt dăunători. Înclinarea balanţei antioxidanţi/ radicali liberi către radicalii liberi duce la distrugerea celulei, îmbătrânirea şi ......
Alimente binefăcătoare pentru ochi
Deşi nu există diete speciale pentru creşterea calităţii vederii, unii nutrienţi în dieta noastră zilnică pot să ajute la prevenirea unor boli cronice ale ochiului, precum cataracta sau boala degenerativă maculară. Luteina şi zeaxantina se găsesc în legume verzi, ouă, broccoli,......
Hipovitaminoze - Avitaminoze
Să ne reamintim ce sunt vitaminele: sunt substanţe organice naturale cu structură chimică foarte variată, indispensabile organismului uman şi care, în doze foarte mici, asigură dezvoltarea, creşterea şi funcţionarea normală a acestuia. Diminuarea lor din alimentaţie determină hipovitaminoz......
Omega-3 din uleiul de pește
În funcție de preferințe, puteți alege formele lichide cu gust bun sau capsulele mici, ușor de înghițit. Vitamina E - adaos ca antioxidant. ...
Vitaminele şi rolul lor în dezvoltarea copilului
La ce folosesc vitaminele? Sunt necesare pentru a ajuta la realizarea sutelor de reacţii chimice care stau la baza menţinerii unei sănătăţi bune. Mineralele ajută mai ales la creşterea dinţilor şi a oaselor. De asemenea, ele influenţează pozitiv şi activitatea celulară. Vitaminele A, D, E şi K p......
Alimentaţia corectă pentru sănătatea ochilor
Ochiul este organul supus cel mai frecvent la influenţele nocive ale mediului înconjurător, de cele mai multe ori neprotejat. Lumina difuză, fumul de ţigară, gazele de eşapament sau aerul uscat şi încărcat cu praf solicită sistemul vizual sensibil. De aceea, pe lângă apărarea de factori dăunători exter......