Al VI-lea Congres Naţional de Diabet, Nutriție și Endocrinologie Pediatrică cu participare Internaţională

Afisari: 1537

Perioada: 10 - 13 Aprilie

Locația: Hotel Timişoara, Str. Mărăşeşti, nr. 1-3:
- Sala Atena va gazdui lucrările congresului in perioada 11 aprilie ora 8.00 - 13 aprilie 2019 ora 13.00
- Sala Roma va gazdui sesiunea Poster
- Sala Roma și Atrium este rezervata pentru pauzele de cafea şi expoziţiile companiilor farmaceutice.
Grupul ţintă:
- Medici pediatri cu preocupări în endocrinologie și diabet pediatric,
- Medici neonatologi,
- Medici endocrinologi și diabetologi care au în supraveghere şi tratament pacienţi din grupa de vârstă pediatrică,
- Medici de familie interesaţi în recunoaşterea patologiei endocrinologice a copilului
- Medici rezidenți din aceste specialități.
Temele congresului au fost grupate in 3 sectiunii diferite:
- endocrinologie pediatrica
- diabetologie pediatrica
- nutriție

Despre ENDOPED
Pentru îndeplinirea obiectivelor propuse şi în spiritul statutului propriu, ”ENDOPED” doreşte stabilirea de parteneriate şi colaborări cu alte societăţi naţionale şi internationale.
Pe de altă parte iși propune să organizeze programe educaţionale, de informare a populaţiei, privind depistarea şi diagnosticarea bolilor în stadii incipiente, să promoveze o alimentaţie sănătoasă, raţională încă de la naşterea copilului.
Societatea Romana de Diabet Nutriție și Endocrinologie Pediatrică (”ENDOPED”) are ca scop promovarea principiilor ESPE şi ISPAD (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes): de prietenie şi colaborare, organizarea de manifestări ştiinţifice prin intermediul cărora să promoveze cele mai noi metode de diagnostic şi tratament oferind astfel un cadru de formare, educare şi informare a medicilor pediatri cu “aplecare” către acest tip de patologie.

Ce-și propune ”ENDOPED” ?
În acest context, recunoașterea endocrinologiei pediatrice ca subspecialitate, în toate țările europene, este de o importanță capitală și va permite tuturor copiilor cu probleme de endocrinologie pediatrică, să fie în ”grija” unui endocrinolog pediatru, care și-a finalizat formarea printr-un program structurat, valabil în toate țările europene.
Pe de altă parte ESPE recomandă insistent ca endocrinologia pediatrică să fie recunoscută ca subspecialitate a pediatriei și în acele țări în care procesul de aprobare rămâne încă în curs de examinare.
În acest sens ESPE (European Society for Paediatric Endocrinology), a revizuit în 2014, programul de formare ce a fost aprobat de către Adunarea Generală a EAP.
În această eră a canalelor de mobilitate și comunicare ușoară, se dorește armonizarea formării sistemului de endocrinologie pediatrică în toate țările UE.
Academia Europeană de Pediatrie (EAP), subsecțiune a Uniunii Europene de Specialiști Medicali (UEMS, fostă CESP), urmărește armonizarea formării pediatrice în toată Europa.

De ce este nevoie de această subspecialiate a pediatriei?
În luna martie a anului 2012 au fost aprobate de către Ministerul Sănătăţii şi publicate în Monitorul Oficial zece “subspecialităţi” noi în domeniul pediatriei în acord cu cele existente în ţările Comunităţii Europene dar şi în ţări din cele două continente americane. Între acestea se regăseşte şi “endocrinologie şi diabet pediatric”.

Inscriere Congres click AICI.




Organizator: http://congres2019.endoped.ro/