Bal caritabil, „Împreună pentru inima Transilvaniei” 2020

Afisari: 151

Perioada si locatie: 29 februarie 2020, ora 20, Grand Hotel Napoca

Dragi prieteni
In anul 2014 am organizat primul Bal de Caritate pentru Institutul Inimii “Niculae Stancioiu” Cluj-Napoca, iar de atunci pana azi, inca 4 editii. Am dorit sa aducem alaturi de noi, toti prietenii institutului, oameni de bine din toate domeniile de activitate, oameni de afaceri, artisti, politicieni, medici, etc. Am cunoscut oameni minunati care in decursul anilor ne-au ajutat si ne-au incurajat in eforturle noastre de a oferii pacientilor nostrii cele mai bune solutii terapeutice. Din donatiile dumneavoastra am reusit sa achizitionam dispositive deosebit de utile pentru noi (atit pentru sectia de Chirurgie Cardiaca cit si pentru cea de Cardiologie).
Cea mai mare parte din aceste donatii, a fost investita intr-un Global Grant al Fundatiei Rotary International, prin clubul Rotary SAMVS Cluj, care a avut parteneri cluburi Rotary din: Satu-Mare, Bucuresti, Bistrita, Baia-Mare, Cluj-Napoca, dar si din Germania si USA. La acest GG, Fundatia Inima Transilvaniei a contribuit cu 25.000 de USD, fiind declarat al doilea Major Donor din istoria Districtului 2240 Rotary International Romania-Moldova. Din acest GG, in valoare totala de 200.000 USD, a fost achizitionata o trusa completa de instrumente de chirurgie minim invaziva, impreuna cu sistemul de toracoscopie video asistata. Cu ajutorul acestui instrumentar, am reusit sa efectuam primele interventii pe cord deschis prin proceduri minim invasive, intr-un spital de stat din Romania.
Asta se intimpla in anul 2018. In cursul anului trecut, am efectuat peste 50 de astfel de interventii, inlocuiri de valve aortica, inlocuiri de valva mitrala, inchidere de DSA. Toate cu rezultate foarte bune. Avind in vedere succesul acestui proiect cu impact urias asupra calitatii acului operator in rindul pacientilor nostrii, numarul solicitarilor pentru acest tip de procedure crescind luna de luna, colegii mei de la clubul Rotary SAMVS Cluj, au propus un nou proiect pentru achizitionarea unei noi truse de instrumentar de chirurgie minim invaziva. In acest fel, vom putea creste numarul de interventii minim invasive. Trebuie sa subliniez ca, si datorita acestei initiative, a crescut foarte mult vizibilitatea Institutului pe plan national, si adresabilitatea pacientilor catre Institut.
In ultimii ani am avut un sprijin deosebit atit din partea Ministerului Sanatatii, cit si din partea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Pe plan local, Primaria Cluj si Consiliul Judetean Cluj, ne-au ajutat constant an de an, sa ne realizam proiectele.
Ei (MS, CNAS, Primaria Cluj, CJ Cluj), au inteles ca la Institutul Inimii din Cluj ne dorim sa facem medicina de inalta performanta. Si acesta are nevoie de investitii importante, care intr-un final vor aduce rezultatele dorite.
 
Acest proiect va fi un cadou pentru Institut din partea dumneavoastra, dragii mei prieteni.
Clubul Rotary SAMVS Cluj, doreste sa va multumeasca DIN INIMA, pentru generozitatea dumneavoastra, si pentru sprijinul acordat in realizarea proiectelor noastre.

Conf. dr. Adrian Molnar
Director Medical Institutul Inimii Cluj    Cluj-Napoca
Past President Rotary Club Cluj-Napoca SAMVS, Februarie 2020Organizator: https://www.rotary2241.org/Stories/29-februarie-2020-bal-caritabil-%E2%80%9E%C3%AEmpreun%C4%83-pentru-inima-transilvaniei%E2%80%9D