Congresului Interdisciplinar de Medicină de Urgență, 2019

Afisari: 1035

Stimați colegi,
Avem deosebita plăcere să vă invităm la ediția a V-a a Congresului Interdisciplinar de Medicină de Urgență, care va avea loc în vechea cetate medievală Castrum Clus, centrul universitar de tradiție din inima Transilvaniei, care se bucură de prestigiul școlii medicale atât în țară cât și în străinătate.

Dezvoltarea științifică și tehnologică ne oferă tot mai evident posibilitate colaborării interinstituționale, care să permită conturarea unor „bune practici medicale integrate” și implementarea de noi strategii „evidence-based” în vederea asistării eficiente a situațiilor de urgență medico-chirurgicale. Aceasta presupune implicarea de specialiști din domenii medicale și conexe care să conlucreze sub același tip de concept, astfel împletind cunoștiințe medicale, paramedicale, de aviație, tehnologia informației, tactică de căutare, salvare, comunicare și asistare psihologică în cadrul unei structuri complexe de tipul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Consolidarea relațiilor dintre instituții este, însă, doar un prim pas pe care îl putem face în demersul nostru de a oferi soluții integrate în cazul situațiilor de urgență. Împărtășirea de informații medicale și promovarea unor intervenții eficiente de către experții din România și din străinătate dar, mai ales, formarea și perfecționarea practicilor medicale ale specialiștilor din domeniu constituie principalele obiective pe care ni le-am propus pentru această ediție a congresului. Continuarea tradiției în colaborarea cu Societatea Europeană de Medicină de Urgență prin organizarea de sesiuni cu experții EuSEM oferă participanților conectarea la cele mai noi concepte de practică în medicina de urgență.

Vă așteptăm să luați parte la evenimentele pe care vi le-am pregătit: sesiuni științifice interdisciplinare, mese rotunde, workshop-uri interactive, prezentări de cazuri, simpozioane și sesiuni demonstrative, toate adresate personalului din domeniul asistenței de urgență: medici specialiști, medici rezidenți, asistenți medicali, studenți, paramedici, dar și pacienți.

Vechea citadelă a științei din inima Ardealului vă așteaptă cu drag.
Cu deosebită considerație,
dr_cuvant_inainte

Conf. Dr. Adela Golea
Președintele Comitetului de Organizare

Informații generale

Locaţia: Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca

Data: 5-7 iulie 2018

Organizatori

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca
Societatea de Medicină de Urgență și Catastrofă din România – Filiala Cluj
Asociația de Studiu Interdisciplinar în Domeniul Medicinei de Urgență
Fundația pentru SMURD
Inspectoratul Pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al Județului Cluj
Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Educaţie Medicală Continuă: Congresul va fi creditat de către Colegiul Medicilor din România și de Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor (OAMMR) cu puncte de Educaţie Medicală Continuă.

Certificat de Participare: Fiecare participant va primi o diplomă de participare care va putea fi ridicată de la Infostand în data de 7 iulie 2018 începând cu ora 10:00.

Infostand: Biroul de Înregistrare şi Informaţii al Congresului va fi amplasat la Grand Hotel Italia.
Programul de lucru este:

Joi 5 iulie 2018

07:30 – 19:00

Vineri 6 iulie 2018

07:30 – 19:00

Sâmbătă 7 iulie 2018

07:30 – 12:00

Pentru informaţii suplimentare legate de eveniment vă rugăm să contactaţi operatorul evenimentului la adresa cimu@medevents.ro sau să completaţi formularul corespunzator secţiunii contact de pe site.

Catering: Pauzele de cafea vor fi servite conform programului, în spațiile special desemnate în programul Congresului.

Pentru inregistrare clik AICI

Contact

Professional Congress Organiser

mdv

Persoană de contact:
Mirabela Șandor
Tel. 0724 019 002
Email: cimu@medevents.ro


Organizator: http://cimu.ro/