EDIȚIA A XIV-A A SIMPOZIONULUI ANUAL PENTRU ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ - NUTRIȚIA ÎN PANDEMIA COVID-19

Afisari: 978

*|MC:SUBJECT|*


>> Click aici pentru INSCRIERE
EDIȚIA A XIV-A
A SIMPOZIONULUI ANUAL PENTRU ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ

NUTRIȚIA ÎN PANDEMIA COVID-19

17-18 Noiembrie 2021
ÎNTALNIRE ONLINE PE PLATFORMA ZOOM

Coordonator Științific: Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian
Conferinta va fi creditată EMC (medici) și EFC (farmaciști)


Simpozionul Anual pentru Alimentație Sănătoasă este organizat sub egida Fundației pentru Alimentație Sănătoasă, fundație ce activează în România încă din 1999, având o experiență solidă în promovarea unei nutriții echilibrate și consultanță în domeniul alimentației și al bolilor determinate de aportul inadecvat de nutrienți.

Obiceiurile alimentare joacă un rol important în păstrarea unei sănătăți optime și în prevenția a numeroase afecțiuni. Alimentația dezechilibrată este una din cauzele creșterii numărului de persoane care suferă de afecțiuni cardiovasculare, de asemenea este unul dintre factorii apariției cancerului la nivelul aparatului digestiv, a problemelor legate de excesul de greutate și obezitate, precum și a creșterii incidenței diabetului.

PROGRAM PRELIMINAR

17 Noiembrie 2021

10:30 Deschiderea Conferinței
Prof. Univ. Dr. Viorel JINGA, Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN
 
Sesiunea I
Moderator: Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN

11:00-11:30 Prof. Univ. Dr. Farm. Doina DRĂGĂNESCU - Modalități de abordare a pacienților pentru conștientizarea importanței alimentației în menținerea stării de sănătate
11:30-12:00 Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru LUPULIASA - Nutrienți benefici în cazul alergiilor alimentare
12:00-12:30 TBA
12:30-13:00 Dr. Rodica TĂNĂSESCU - Monitorizarea riscului și al bolilor cronice în timp de pandemie
13:00-13:30 Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN - Rolul microbiotei intestinale în patologiile metabolice
 
13:30-14:00 PAUZĂ
 
Sesiunea II
Moderator: Conf. Dr. Emilia RUSU

14:00-14:30  Academician Dr. Vlad CIUREA - Important Elements (FOOD, WATER, AIR, ETC.) in Brain Maintenance
14:30-15:00 Conf. Univ. Dr. Diana Loreta PĂUN - Alimentația - Tratament în bolile endocrine
15:00-15:30 Conf. Dr. Emilia RUSU - Dieta în afecțiunile tiroidiene. Dovezi vs. mituri
15:30-16:00 Dr. Anda NACIU - Importanța nutriției în prevenția și managementul osteoporozei
 
16.00-16.30 PAUZĂ
 
Sesiunea III
Moderator: Dr. Daciana TOMA

16:30-17:00 Prof. Univ. Dr. Mircea DICULESCU - Tulburările metabolice în Boala Inflamatorie Intestinală - Mircea Diculescu, Corina Meianu
17:00 -17:30 Prof. Univ. Dr. Carmen FIERBINȚEANU-BRATICEVICI - NAFLD: strategii pentru evaluarea severității și prognosticului bolii hepatice
17:30-18:00 Prof. Univ. Dr. Sorin ARAMĂ - Bifidobacterium longum – Eficacitate clinică dovedită pentru sănătatea umană! 
18:00-18:30 Dr. Daciana TOMA - Managementul pacienților în contextul introducerii teleconsultației - studiu de caz la un cabinet de medicină de familie
 
18 Noiembrie 2021
 
Sesiunea IV
Moderator: Conf. Dr. Maria NITESCU   
                                          

11:00-11:30 Prof. Univ. Dr. Nastasia BELC - Biomolecule de interes pentru o calitate nutrițională mai bună a alimentelor
11:30-12:00 Prof. Univ. Dr. Gabriela BAHRIM -  Beneficii funcționale complexe ale produselor fermentate prin implicarea culturilor starter artizanale de microorganisme 
12:00-12:30 Dr. Valentin Veron TOMA - Formele cronice de Covid-19 – o nouă amenințare pentru sănătatea publică în timpul pandemiei și în perioada post-pandemică
12:30-13:00 Conf. Dr. Maria NITESCU - Relația microbiota intestinală - boli cronice și infecția cu SARS-CoV-2. Rolul dietei în sănătatea microbiotei intestinale
13:00-13:30 Pshiholog Mirela ZIVARI - Efectele psihologice ale pandemiei asupra igienei alimentației
 
13.30-14.00 PAUZĂ
  
Sesiunea V
Moderator: Conf. Univ. Dr. Carolina NEGREI

14:00-14:30 Conf. Univ. Dr. Carolina NEGREI - Importanța nutriției în susținerea sistemului imunitar
14:30-15:00 Prof. Univ. Dr. Florin MITU - Alimentația în programul de recuperare cardiovasculară post Covid
15:00-15:30 Dr. Andreea SOARE - Impactul nutriției în prevenția cardiometabolică a populației adulte la risc
15:30-16:00 Prof. Univ. Dr. Florin MIHĂLȚAN - Somnul și relațiile sale cu stilul de viață
 
16:00-16:30 PAUZĂ
 
Sesiunea IV
Moderator: Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN

16:30-17:00  Prof. Univ. Dr. Mariana GRAUR - Plăcerea de a mânca
17:00-17:30  Dr. Anca HÂNCU - Stilul de viață și obezitatea
17:30-18:00  TBA
18:00-18:30  Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN - Strategii nutriționale la pacientul cu boala cronică renală: cetodieta și cetoanalogii
 
18.30 Concluzii finale. Inchiderea conferinței

Taxă de participare SIMPOZION

Medic – 150 Lei
Farmacist – 100 Lei
Medic Pensionar – 50 Lei
Student – Gratuit

 

Modalități de plată

1. Plata cu cardul bancar pe pagina: https://conferintemedicale.ro/events/simpozionul-anual-pentru-alimentatie-sanatoasa-nutritia-in-pandemia-covid-19/

2. Plata prin transfer bancar în contul:

RO06INGB0000999907018268 deschis la ING – Sucursala Tineretului, S.C. MAPHI SOLUTIONS S.R.L, J23/3535/2017, CUI RO37901287
Pe ordinul de plată se va specifica: Taxa conferință 17-18 noiembrie
Dovada platii: Ordinul de plată scanat sau poza se va trimite pe adresa office@conferintemedicale.ro
 
INSCRIERE SI PLATA AICI!

Organizator: www.conferintemedicale.ro