17 Noiembrie 2021
10:30 Deschiderea Conferinței
Prof. Univ. Dr. Viorel JINGA, Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN
Sesiunea I
Moderator: Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN
11:00-11:30 Prof. Univ. Dr. Farm. Doina DRĂGĂNESCU - Modalități de abordare a pacienților pentru conștientizarea importanței alimentației în menținerea stării de sănătate
11:30-12:00 Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru LUPULIASA - Nutrienți benefici în cazul alergiilor alimentare
12:00-12:30 TBA
12:30-13:00 Dr. Rodica TĂNĂSESCU - Monitorizarea riscului și al bolilor cronice în timp de pandemie
13:00-13:30 Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN - Rolul microbiotei intestinale în patologiile metabolice
13:30-14:00 PAUZĂ
Sesiunea II
Moderator: Conf. Dr. Emilia RUSU
14:00-14:30 Academician Dr. Vlad CIUREA - Important Elements (FOOD, WATER, AIR, ETC.) in Brain Maintenance
14:30-15:00 Conf. Univ. Dr. Diana Loreta PĂUN - Alimentația - Tratament în bolile endocrine
15:00-15:30 Conf. Dr. Emilia RUSU - Dieta în afecțiunile tiroidiene. Dovezi vs. mituri
15:30-16:00 Dr. Anda NACIU - Importanța nutriției în prevenția și managementul osteoporozei
16.00-16.30 PAUZĂ
Sesiunea III
Moderator: Dr. Daciana TOMA
16:30-17:00 Prof. Univ. Dr. Mircea DICULESCU - Tulburările metabolice în Boala Inflamatorie Intestinală - Mircea Diculescu, Corina Meianu
17:00 -17:30 Prof. Univ. Dr. Carmen FIERBINȚEANU-BRATICEVICI - NAFLD: strategii pentru evaluarea severității și prognosticului bolii hepatice
17:30-18:00 Prof. Univ. Dr. Sorin ARAMĂ - Bifidobacterium longum – Eficacitate clinică dovedită pentru sănătatea umană!
18:00-18:30 Dr. Daciana TOMA - Managementul pacienților în contextul introducerii teleconsultației - studiu de caz la un cabinet de medicină de familie
18 Noiembrie 2021
Sesiunea IV
Moderator: Conf. Dr. Maria NITESCU
11:00-11:30 Prof. Univ. Dr. Nastasia BELC - Biomolecule de interes pentru o calitate nutrițională mai bună a alimentelor
11:30-12:00 Prof. Univ. Dr. Gabriela BAHRIM - Beneficii funcționale complexe ale produselor fermentate prin implicarea culturilor starter artizanale de microorganisme
12:00-12:30 Dr. Valentin Veron TOMA - Formele cronice de Covid-19 – o nouă amenințare pentru sănătatea publică în timpul pandemiei și în perioada post-pandemică
12:30-13:00 Conf. Dr. Maria NITESCU - Relația microbiota intestinală - boli cronice și infecția cu SARS-CoV-2. Rolul dietei în sănătatea microbiotei intestinale
13:00-13:30 Pshiholog Mirela ZIVARI - Efectele psihologice ale pandemiei asupra igienei alimentației
13.30-14.00 PAUZĂ
Sesiunea V
Moderator: Conf. Univ. Dr. Carolina NEGREI
14:00-14:30 Conf. Univ. Dr. Carolina NEGREI - Importanța nutriției în susținerea sistemului imunitar
14:30-15:00 Prof. Univ. Dr. Florin MITU - Alimentația în programul de recuperare cardiovasculară post Covid
15:00-15:30 Dr. Andreea SOARE - Impactul nutriției în prevenția cardiometabolică a populației adulte la risc
15:30-16:00 Prof. Univ. Dr. Florin MIHĂLȚAN - Somnul și relațiile sale cu stilul de viață
16:00-16:30 PAUZĂ
Sesiunea IV
Moderator: Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN
16:30-17:00 Prof. Univ. Dr. Mariana GRAUR - Plăcerea de a mânca
17:00-17:30 Dr. Anca HÂNCU - Stilul de viață și obezitatea
17:30-18:00 TBA
18:00-18:30 Prof. Univ. Dr. Gabriela RADULIAN - Strategii nutriționale la pacientul cu boala cronică renală: cetodieta și cetoanalogii
18.30 Concluzii finale. Inchiderea conferinței
|