Farma Practic ediția 80

Afisari: 299


Dragi farmacisti si asistenti de farmacie,
Ne bucura mult interesul manifestat pentru prima editie Farma Practic din acest an, de la Sovata!
Intrucat locurile s-au ocupat, va asteptam, cu toata placerea, sa ne fiti alaturi la cea de a doua editie Farma Practic, la Covasna,

in perioada 3 - 4 aprilie 2020.


Inscrierile sunt deschise, programul va fi la fel de interesant si interactiv, asa ca.. rezervati loc din timp!


Daca aveti nevoie de suport pentru inscriere,

Florin (e-mail: florin.cristea@houston.ro | Mobil: 0756 030 353) este pregatit sa va raspunda cu toata amabilitatea.

Ne vedem la Covasna!

21-22 februarie 2020, Sovata, Hotel Danubius
(denumirea nouă a hotelului este Sovata Ensana Health Spa Hotel)
 


2020 – Profesionistii din farmacie. Context si optiuni.


Farma Practic Sovata, 21-22 februarie, un eveniment dezbatere pentru farmacisti si asistenti de farmacie!


 Dacă vom avea modificări în legea sănătății și va continua creșterea procentului de salarii din total buget spitale publice, este posibil să crească numărul de produse “de spital” cumpărate de/pentru pacienții din spitale din farmaciile comunitare.


Ne va ajuta să ne pregătim în acest sens farmacist Corina Todor, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, de la care vom afla și cum a evoluat relația farmacistului de spital cu medicii.

Știți ce înseamnă evaziune imună tumorală?
Ințelegerea mecanismelor prin care poate fi influențat răspunsul imun față de un antigen tumoral sunt considerate printre cele mai mari realizări ale cercetării medicale și farmaceutice moderne.


Vom afla detalii la Sovata de la domnul prof. univ. dr. Ovidiu Oniga, UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

Tot mai multe dezbateri legate de siguranța produselor medicamentoase, tot mai multe reclame false care abuzează de numele unor lideri de opinie din domeniul medical.
“Sunt românii mai bolnavi sau mai creduli?”Vom afla de la as. med. Musina Cristina-Angela (Președinte Oamgmamr BN)

“Valoarea vânzărilor de medicamente în România s-a triplat în ultimii 15 ani, fiecărui român revenindu-i, statistic vorbind, aproximativ 30 de cutii de medicamente anual (din care aproximativ 10 sunt medicamente de tip OTC).”


Directorul Direcţiei Agricole Timiş, Doru Petanec, afirmă ca cele mai periculoase substante sunt folosite la conservarea merelor și că e bine să curățăm coaja de pe fructe.
OMS recomandă un aport zilnic de cel puţin 400 g de fructe/legume cu scopul menţinerii stării de sănătate şi prevenirea apariţiei bolilor cronice. Despre sucul de grepfrut și modul în care interactionează cu alimentele, s-a discutat mult.


La Sovata, cu ajutorul conf. univ. dr. Lorena Filip, vom afla cu ce medicamente și la ce mod interacționează alte fructe, cum ar mandarine, lămâi, afine, struguri, mere, zmeura, dude negre, rodie, etc.

Atentie! Fructele pot influenţa metabolismul medicamentelor din diferite clase terapeutice cum ar fi antidiabetice, blocante ale canalelor de calciu, statine, etc.

Ce ai de facut în farmacie când un pacient îți spune că are o problemă la picior? Tratezi, trimiți mai departe? Către cine?


Dr. Alin Popescu va pune podiatria (îngrijirea picioarelor) în prim plan, ținând cont de faptul că în România se face o amputație la 20 de minute din cauza diabetului.


Despre modul de colaborare al profesioniștilor din farmacie cu reprezentanții companiilor farmaceutice vom discuta deschis și onest, în cadrul unei sesiuni moderate de farm. Anca Lobont și farm. Smărăndița Stefan!

Ne vor fi alături la Sovata cu informații de ultimă oră farm. Nicoleta Radu, farm. Géza Horváth, assist. Med. Tunde Kiraly și dr. Balint Agnes - de la care vom primi informații practice
In deschiderea evenimentului, moderat de farm. Rodica Aluaș, vom discuta despre optiunile farmaciștilor și asistenților de farmacie în 2020, în Romania, impreuna cu prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa și dr. Maria Mihaela Szerac.


Context:

Pacienții, în număr tot mai mare, merg, în primul rând, în farmacie

Evaluarea producătorilor de medicamente și cosmetice necesită personal specializat


Există o criză a farmaciștilor specialiști din ce în ce mai mare, atât la nivelul farmaciilor comunitare, cât și în spitale și în industrie


 Tot mai mai multe locuri rămân neocupate la admiterea în facultățile de Farmacie și la admiterea în rezidențiat. Tot mai mulți lideri de opinie atrag atenția asupra salarizării necorespunzătoare pregătirii profesionale
(conf. univ. dr. farm. Gabriela Tataringa, președinte Colegiul Farmaciștilor Iași)

Ministrul Sănătații vorbea recent despre vaccinarea în farmacii
(posibil un prim serviciu decontat, din multitudinea de servicii pe care le fac farmaciștii în alte țări).

“În multe țări europene, numai pentru farmacia comunitară există patru-cinci sau chiar mai multe specializări, iar în America, cinci”,
Răzvan Prisada, vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România
 “În Marea Britanie, spre exemplu, prin documentul strategic „Farmacia în era nouă”, au fost determinate cerințele față de asistența profesională farmaceutică pentru îmbunătățirea și lărgirea volumului de servicii farmaceutice prestate pacienților.” (Sănătatea buzoiană)


Vă așteptăm la Sovata pentru a discuta pe baza acestor subiecte și multe altele!

 
Pentru detalii si înscrieri:

Florin Cristea, 0756 030 353, florin.cristea@houston.ro 
Andrei Lipet, 0756 055 501, andrei.lipet@houston.ro

sau


Înscriere Farma Practic


houston.ro | Facebook HoustonPuteți încerca varianta mai simplă cu înscriere online și plată online


Organizator: http://farmapractic.ro/