Renal Failure Academy & NefroCarDia

Afisari: 1329

Cea de-a 14-a ediţie a Renal Failure Academy, un eveniment devenit tradiţie în nefrologia românească şi europeană, va avea loc în perioada 7-8 septembrie 2016 la Centrul Regional de Afaceri Timişoara – CRAFT.

Reputaţi lectori din străinătate, între care Prof. Dr. Wim Van Biesen (Belgia), Prof. Dr. Alberto Ortiz (Spania), Prof. Dr. Marc G. Vervloet (Olanda), Prof. Dr. David Goldsmith (Marea Britanie), Prof. Dr. Ken Farrington (Marea Britanie), Dr. James Tattersall (Marea Britanie), vor susţine conferinţe care acoperă majoritatea temelor de nefrologie clinică, boli cardiovasculare şi boala cronică de rinichi şi managementul insuficienţei renale, concentrându-se asupra opţiunilor terapeutice bazate pe dovezi. Sesiunile se vor desfăşura în limba engleză.

Cursul se adresează medicilor nefrologi primari, specialişti şi rezidenţi, indiferent de subspecialitate şi aria de interes, şi se desfăşoară sub formă de sesiuni interactive de comunicare orală şi workshop-uri. Manifestarea ştiinţifică este creditată de Colegiul Medicilor din Romania cu ore de Educaţie Medicală Continuă.

Evenimentul este urmat de cea de-a V-a ediţie a Conferinţei Interdisciplinare NefroCarDia, desfăşurată la iniţiativa Asociaţiei de Medicină Interdisciplinară, în colaborare cu Societatea Română de Nefrologie, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Medicină Internă, Societatea Română de Hipertensiune şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" Timişoara.

Conferința abordează cele mai noi aspecte, atât comune, cât și particulare din domeniul nefrologiei, cardiologiei și diabetului, dar și conexe, aceste probleme preocupând în mare măsură un număr semnificativ de specialiști din diverse arii de activitate.
Conferința va avea, și anul acesta, o sesiune de comunicări orale dedicată exclusiv medicilor tineri.