48
None

Asociația Oncomed Iași te invită să donezi pentru testarea gratuită a pacienților oncologici


Asociația Oncomed Iași, activă încă din anul 2010 în Iași, își extinde misiunea și vine în sprijinul pacienților oncologici și demarează campania de strângere de fonduri “Testăm în Iași”.

În contextul pandemiei cu care ne confruntăm, Asociația Oncomed Iași, inițiază un proiect de strângere de fonduri pentru testarea COVID-19 a pacienților oncologici. Donațiile sunt folosite pentru a testa gratuit pacienții oncologici. Primele teste sunt deja în derulare și au fost acoperite în întregime de asociație.

Inițiativa vine în sprijinul pacienților oncologici deoarece sistemul imunitar a acestora este deja slăbit ca urmare a tratamentului oncologic, iar la nivel național au fost înregistrate o serie de decese în rândul persoanelor diagnosticate în prealabil cu o afecțiune oncologică. Date inițiale din China, arată ca pacienții oncologici infectați cu COVID-19 au un risc de 3.5 ori mai mare de a necesita internare pe secția de terapie intensivă, ventilație mecanică și deces, comparativ cu pacienții fără cancer.

În prezent, atât medicii oncologici cât și pacienții sunt nevoiți să ia decizii dificile legate de managementul terapeutic, bazându-se pe foarte puține date pentru ghidare. Testarea COVID-19 pentru pacienților oncologici a devenit o prioritate majoră în ultimele săptămâni, oferind o sansa in plus continuității îngrijirilor oncologice.

Testele vor fi efectuate în mediul privat, prin respectarea tuturor standardelor, rezultatele fiind oferite în mai puțin de 48 de ore. Având un risc crescut de infectare pacienții oncologici au nevoie de ajutorul comunității. Donațiile pot fi realizate în contul asociației ASOCIAŢIA Oncomed Iasi, cont bancar RO67BRDE240SV64708292400 deschis la BRD Iasi.

Asociația Oncomed colaborează cu laboratorul privat Praxis, unde, prin utilizarea unor aparate de tip PCR, se vor obține rezultatele pentru pacienții oncologici inclusi in campania “Testăm în Iași”.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha