None

Ce complicatii ale avortului pot pune în pericol fertilitatea?

    Complicatiile post-avort sunt destul de rare. Ele apar la un numãr foarte mic de femei si le pot pune în pericol fertilitatea dacã nu sunt depistate si tratate la timp. Douã dintre cele mai grave complicatii sunt infectiile severe sau leziunile uterine.

    Boala inflamatorie pelvinã aste una dintre cele mai periculoase infectii care poate apãrea dupã avort. Aceasta este greu de depistat de multe ori si se poate extinde si la organele reproducãtoare alãturate. Poate conduce la imposibilitatea de a concepe copii, iar dacã se obtine sarcina, ea se poate transforma într-una ectopicã. Administrarea de antibiotice înainte de efectuarea avortului scade riscul aparitiei acestei infectii.

    Lezarea uterului în timpul avortului chirurgical poate lãsa cicatrici severe care pot împiedica  uterul sã mai sustinã o sarcinã. Totusi, cazurile în care se întâmplã acest lucru, si nu sunt depistate  la timp, sunt extrem de rare. Aceste cicatrici pot fi corectate prin interventie chirurgicalã.

    De exemplu, deteriorarea cervixului îl poate slãbi. Iar dacã acesta nu poate sta închis în timpul unei viitoare sarcini existã riscul de cervix incompetent si odatã cu acesta si de avort spontan.

    Dupã un avort chirurgical trebuie sã urmãresti câteva semnale de alarmã care indicã aparitia complicatiilor si sã revii de urgentã la medic.

    Printre acestea se numãrã:

  • sângerãri vaginale abundente (o anumitã cantitate este normalã post-avort, dar medicul îti va spune când sângerarea trebuie sã te îngrijoreze);
  • dureri sau crampe severe în abdomenul inferior si zona pelvinã;
  • febra.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha