46
None

Despre infecțiile intime, durerile menstruale și confortul psihic al gravidei

Sfaturi practice pentru femeile aflate în izolare

     Alimentația săracă în fructe și legume proaspete dar bogată în zahăr și carbohidrati din timpul perioadei de izolare, precum și stresul general cauzat de pandemia de Sars-Cov-2 cresc riscul apariției candidozei. Femeile însărcinate, persoanele cu diabet, copiii și seniorii sunt cei mai vulnerabili însă infecțiile intime ne pot afecta pe toți.

     Unele afecțiuni, precum vaginoza bacteriană, cervicita, infecțiile cu Chlamydia sau Trichomonas pot fi confundate cu candidoza (simptome asemănătoare) sau pot coexista. Putem avea totuși un diagnostic rapid și corect și în absența analizelor de laborator, apelând la testele rapide. Acestea se pot face foarte ușor acasa, respectiv cele pentru candidoză, vaginita bacterienă și trichomoniază depistează infecția în urină, iar cel pentru chlamydia - în secreție. Au o precizie de peste 98% și oferă un rezultat în maximum 15 minute.

     Două din trei adolescente și trei sferturi dintre femeile de peste 30 de ani se plâng de durerile menstruale, în cel puțin două zile din lună. Majoritatea le țin sub control cu analgezice. În plină pandemie de Sars-Cov-2, recomandărilor medicilor sunt însă de prudență în folosirea medicamentelor antiinflamatorii. Ce putem face în acest caz?

     O soluție pentru ameliorarea durerilor menstruale asociate sau nu cu dureri de spate poate fi reprezentată de plasturii cu efect termic ce furnizează caldură terapeutică, calmând inflamația pelvină cronică. Este așadar o alternativă neinvazivă, întrucât plasturii se aplică pe lenjeria intimă, în zona dureroasă, oferind libertate completă de mișcare. Conțin doar ingrediente naturale (carbune activ, pudră de fier, vermiculită, sare și apă), se încalzesc în contact cu aerul și pot fi purtati până la 12 ore. Sunt indicați pentru menstruație dureroasă (dismenoree), tulburări menstruale, dar și pentru menținerea functiei ovariene normale. Pot fi utilizați, cu rezultate bune și în cazul durerilor asociate cistitei (inflamația vezicii urinare).

     Din datele limitate privind epidemiile cu SARS (din 2002-2003) și cu MERS (2012), știm că gravidele prezintă un risc ușor mai crescut de avort spontan sau naștere prematură, conform unui raport CDC (Centers for Disease Control and Prevention) https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/14/1/07-0667_article. De aceea, diagnosticul corect și la timp al ruperii premature a membranelor este esențial pentru gestionarea adecvată a sarcinii, o întarziere a diagnosticului și deciziei terapeutice ducând la complicații majore:

    Un absorbant test existent și în România permite monitorizarea continua a sarcinii, detectând chiar și cele mai mici pierderi de lichid amniotic (0.1 ml). Este un test neinvaziv, sub forma unui absorbant ce poate fi purtat pe lenjerie, timp de 12 ore. Poate fi folosit oriunde, inclusiv acasă, fără niciun fel de riscuri. Absorbantul-test își schimbă culoarea în albastru sau verde atunci când vine în contact cu lichidul amniotic și face diferențierea față de pierderile involuntare de urină cu o acuratețe de peste 97.06%.


Testele Veneris, plasturii Barza și Barza Amniotest se gasesc în farmacii, dar pot fi comandate și online de pe https://veneris.ro/produse,  https://testulbarza.ro/product/plasturi-impotriva-durerilor-menstruale-barza sau https://testulbarza.ro/product/barza-amniotest, unde puteți citi informații detaliate despre produse.

Pentru detalii produse: Adrian Coticeru, tel - 0724 562 692, email – adrian.coticeru@scdg.ro.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha