Fresenius NephroCare România, lider de piaţă în domeniul serviciilor private de dializă, va aduce anul viitor în centrul din Suceava, precum şi în toate celelalte centre deţinute în ţară, cele mai noi dializoare, lansate în iunie anul acesta la Congresul European de Nefrologie din Praga. Aceste echipamente vor completa aparatura de ultimă oră existentă deja în centrele Fresenius NephroCare.
În judeţul Suceava, peste 300 de persoane suferă de insuficienţă renală cronică, dintre care, aproximativ jumatate se tratează în centrul Fresenius din Suceava. Cu o capacitate de 38 de aparate, centrul sucevean este deservit de o echipă medicală formată din 5 medici şi 26 asistenţi medicali. Şedinţele de tratament respectă standardele de performanţă medicală prezente la nivel internaţional în toate clinicile Grupului Fresenius şi nu presupun niciun cost pentru pacienţi, tratamentul fiind decontat în totalitate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
„Fresenius a adus în Suceava siguranţă şi respect pentru pacient. Eficienţa tratamentului este asigurată prin echipamentele de ultimă generaţie cu care este dotat centrul, prin respectarea standardelor de performanţă în dializă şi prin derularea programelor interne de dezvoltare profesională continuă a angajaţilor. Aplicarea în centre a ghidurilor de bune practici în dializă, a ghidului de igienă şi monitorizarea permanentă a activităţii asigură o intervenţie terapeutică promptă şi individualizată pentru fiecare pacient. Astfel, sunt prevenite infecţiile şi contaminarea pacienţilor şi a personalului medical. Totodată, pacienţii beneficiază în centrul nostru de suport şi consiliere psihologică gratuită. Prin acest mod de lucru ne preocupăm în permanenţă să creştem speranţa de viaţă pacienţilor”, a declarat Dr. Mihai Ardeleanu, medic nefrolog, coordonatorul activităţii medicale a centrului din Suceava.
Dintre toţi furnizorii de servicii de dializă de pe piaţa autohtonă, conform Registrului Renal Român, reţeaua de centre Fresenius NephroCare România a înregistrat anul trecut cel mai mic risc brut de deces, de 7,4%. Comparativ, riscul mediu de mortalitate este 13,6%.
„În domeniul serviciilor de dializă, experienţa îşi spune cuvântul. Fresenius şi-a dobândit-o pe parcursul a peste 40 de ani de activitate, oferind tratamente eficiente şi sigure pacienţilor din întreaga lume. Astăzi, standardele noastre de calitate reprezintă indicatori de performanţă medicală nu numai în România, ci şi la nivel mondial. Ştim că tratamentul de dializă nu este unul uşor de acceptat şi de respectat de către pacient, tocmai de aceea încercăm în fiecare dintre centrele noastre să venim mai aproape de pacienţi, prin servicii medicale sigure şi de calitate”, a declarat Ioana Ţoncu, Director Operaţional Fresenius NephroCare România.
Deşi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decontează integral doar 7% din numărul total de tratamente de hemodiafiltrare, Fresenius asigură această terapie tuturor pacienţilor din centrul sucevean care au nevoie de ea. Totodată, pacienţii beneficiază de măsurarea şi monitorizarea atentă a excesului de apă din organism, cât şi a statusului nutriţional, graţie tehnologiei Body Composition Monitor. Prin programul „Dializa de vacanţă” oferit de Fresenius, pacienţii suceveni au posibilitatea să călătorească fără a-şi întrerupe şedinţele de dializă, atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate. Accesarea acestui program se poate face prin programare cu cel puţin două săptămâni înainte la Telefonul Pacientului: 0723.550.123.
Fresenius NephroCare România deţine în prezent 29 de centre de dializă, dintre care 7 în regiunea Moldovei, în Suceava, Bacău, Oneşti, Piatra Neamţ, Bârlad, Botoşani şi Iaşi, cel din urmă fiind considerat un centru de referinţă pentru serviciile private de dializă din regiune.