31
None

Laboratorul central Regina Maria, primul laborator de analize medicale din România care primește acreditare internațională JCI

Laboratorul Central REGINA MARIA a devenit primul laborator din România care primește acreditarea internațională JCI - Joint Commission International, aceasta atestând respectarea riguroasă a standardelor de calitate și a celor mai bune practici de laborator la nivel internațional.

„Acuratețea și siguranța rezultatelor de laborator, transmise pacienților în cel mai scurt timp posibil, reprezintă unul dintre obiectivele noastre principale. Investim constant, așadar, în implementarea noilor tehnologii medicale, precum și în toate aspectele care, împreună, asigură calitatea la cele mai înalte standarde ale actului medical din cadrul laboratoarelor noastre. Obținerea, în premieră pentru un laborator din România, a certificării JCI atestă conformitatea Laboratorului Regina Maria cu cele mai înalte norme de calitate și acuratețe de laborator”, a declarat Corina Olăreanu, Director al Diviziei de Laboratoare, REGINA MARIA.

Ce este acreditarea JCI?

Joint Commission International este primul și singurul Centru de Colaborare al Organizației Mondiale a Sănătății pentru soluții privind siguranța pacienților, fiind lider mondial în acreditările internaționale de sănătate. JCI reprezintă, astfel, cea mai prestigioasă și riguroasă acreditare internațională pe care o poate primi o instituție medicală, pentru obținerea acesteia fiind evaluate sute de standarde de calitate și peste o mie de indicatori individuali. Ulterior obținerii acreditării, acești indicatori sunt reevaluați periodic, pentru a confirma recurent conformitatea normelor. În momentul de față, doar alte 43 de laboratoare din întreaga lume dețin o certificare JCI.[1]

Obținerea acreditării JCI reiterează, astfel, alinierea la cele mai înalte standarde de calitate medicală ale Laboratorului Central REGINA MARIA. În urmă cu doi ani, acesta a fost și primul laborator din țară acreditat RENAR care utilizează inteligența artificială. Cu ajutorul AI, specialiștii din Laboratorul Central au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaționale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), reduce eroarea umană și garantează acuratețea rezultatelor.


Procesul de acreditare și evaluare a laboratoarelor pentru obținerea acreditării JCI pune în centru experiența și siguranța pacienților, coroborată cu permanenta îmbunătățire a calității rezultatelor și respectarea celor mai bune practici la momentul actual. Așadar, certificarea JCI obținută de Laboratorul Central REGINA MARIA le confirmă pacienților noștri accesul, în România, la medicină de laborator care respectă cele mai înalte standarde de calitate medicală mondială la momentul actual, alături de cele mai riguroase obiective internaționale privind siguranța a pacientului”, a explicat Corina Olăreanu.

Peste 20 milioane de analize realizate anual în laboratoarele REGINA MARIA

Laboratoarele REGINA MARIA oferă toată gama de teste și analize medicale, necesare pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului, tratamentului și monitorizării pacienților, medicii rețelei fiind specialiști acreditați să utilizeze cele mai noi tehnologii de laborator. Anual, sunt realizate peste 20 milioane de analize în cadrul laboratoarelor rețelei medicale.

Dincolo de volumul propriu-zis, cele 20 milioane de rezultate înseamnă o muncă constantă a unei echipe de laborator extraordinare care participă la scrierea poveștii medicale a fiecărui pacient și ajută la confirmarea stării de sănătate sau la punerea unor diagnostice rapide – primul pas în tratamentul oricărei afecțiuni. Acest lucru ne reconfirmă încrederea pe care o au pacienții noștri în serviciile medicale de laborator pe care le oferim”, precizează Dr. Andreea Alexandru, Medic primar medicină de laborator, medic șef al Laboratorului Central București REGINA MARIA.

Laboratoarele REGINA MARIA pot deservi peste 30.000 de pacienți pe zi și au o capacitate de peste 75 de milioane de teste pe an. Rețeaua deține 37 de laboratoare și peste 170 de puncte de recoltare în toate județele din țara și numără mai mult de 800 de specialiști în domeniul analizelor medicale de laborator.



Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha