None

Lansarea proiectului strategic „ Formare profesionala pentru implementarea noilor tehnologii in sistemul de sanatate”

     Asociatia Medicala Romana prin Societatea Romana de Reumatologie a lansat luni, 7 martie 2011, orele 14.00, printr-o conferinţă si o conferinta de presa, proiectul strategic “Formare profesionala pentru implementarea noilor tehnologii in sistemul de sanatate”, finanţat din Fondul Social European in baza contractului de finanţare încheiat cu Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

     Valoarea totală a proiectului este de 20.914.223 lei din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 19.447.849 lei.

     Proiectul, care va fi implementat pe întreg teritoriul ţării pe durata a 36 luni, urmăreşte cresterea gradului de specializare in randul medicilor, adaptabilitatea si flexibilitatea lor prin transfer de expertiza, oferind unui număr de 1600 medici specialişti si rezidenţi formare profesionala necesară introducerii noilor tehnologii in sistemul de sanatate din Romania si participand la dezvoltarea capitalul uman prin formare si specializare.

     Obiectivul general al proiectului este cresterea nivelului de competente pentru utilizarea noilor tehnologii in sistemul de sanatate din Romania prin promovarea si furnizarea de educatie medicala continua interdisciplinara.

     Proiectul va determina atat imbunatatirea calitatii resurselor umane din sectorul sanitar, cat si folosirea mai eficienta a capitalului uman punand la dispozitie o baza larga de cunostinte in domeniul tehnicilor de varf in medicina, creand totodata un sistem de relatii de interconectare intre clinicile medicale, dar si cu manifestarile pe plan european in domeniul educatiei si formarii medicale, fiind un instrument facil de diseminare a practicilor si cunostintelor de varf in domeniul medical.

     Proiectul se derulează pe o perioadă de 3 ani, cu un buget de 20.800.000 lei.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la: Nume persoană contact: Prof Dr Horaţiu D Boloşiu, Societatea Română de Reumatologie, Clinica de Reumatologie UMF Cluj-Napoca, Str Clinicilor nr 2-4 Funcţia: Manager proiect Tel 0264 598443, 0722 704944, e-mail: hbolosiu@yahoo.com

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha