None

UROREC® (silodosin) lansat pe piata din Romania

     “Acest material este destinat profesionistilor in domeniul sanatatii”.     

    

     Compania Recordati reprezentata in Romania de ArtMed International a lansat pe piata farmaceutica romaneasca Urorec® (silodosin), un produs indicat in tratamentul simptomelor tractului urinar inferior cauzate de hiperplazia benigna de prostata.  

     Urorec® (silodosin) este cel mai nou alfa-blocant disponibil in prezent si demonstreaza superioritate prin siguranta si eficienta fata de tratamentul existent.

     Prin comparatie cu ceilalti alfa-blocanti, studiile farmacologice, IN VITRO, IN VIVO pe model animal si studiile clinice pe om demonstreaza ca silodosin are cea mai mare selectivitate pentru subtipurile de adrenoreceptori α1A fata de α1B respectiv α1D (162:1 respectiv 55:1). „Aceasta proprietate specifica diferentiaza semnificativ silodosin de ceilalti alfa-blocanti, deoarece receptorii α1- adrenergici nu sunt localizati doar la nivelul tractului urinar inferior, si astfel, selectivitatea joaca un rol foarte important”, a declarat Prof. Dr. Viorel Bucuras.  

     In Romania, conform datelor furnizate de Institul National de Statistica (date la 100.000 locuitori), incidenta hiperplaziei de prostata este in continua crestere atat la barbatii sub 65 ani (de la 186,01 in 2005 la 254,48 in 2009) cat si la barbatii de peste 65 de ani (de la 1269,52 in 2005 la 1890,22 in 2009). Incidenta hiperplaziei benigne de prostata creste cu varsta si atinge un maxim dupa varsta de 80 ani, cand unii autori descriu o incidenta de 88%.

     Hiperplazia benigna de prostata netratata in timp poate determina complicatii severe precum retentia acuta de urina (RAU), infectii urinare, hematurie.  

     Ghidurile  European Association of Urology (EAU Guidelines, 25th EAU Congress Barcelona 2010) recomanda alfa-blocantii ca optiune 1a (LE) pentru tratamentul simptomelor LUTS/BPH moderate si severe.    

    Tratamentul cu Urorec® (silodosin) este eficace in tratamentul simptomelor tractului urinar inferior asociate HBP asigurand o ameliorare semnificativa atat a simptomelor iritative si obstructive cat si a calitatii vietii (Chapple C.R. et. al, Eur. Urol. 2010) fiind superior tratamentului cu Tamsulosin in ceea ce priveste imbunatatirea simultana a celor mai deranjante simptome (frecventa, nicturie si golire incompleta) si ameliorea nicturiei (Montorsi F, Eur. Urol. Suppl. 2010).

     Administrat concomitent cu medicatie antihipertensiva sau tratament impotriva disfuctiei erectile, Urorec® (silodosin) nu modifica semnificativ valorile presiunii sanguine oferind astfel un profil de siguranta foarte bun. Sursa: HNC

Comentarii


plocon marinela

acest med se poate administra si la copii ?.Am o fetita de 12 ani careia i s-a recomandat [pt o disfunctiie a colului vezical ]ALFA BLOCANTE .

Nov. 24, 2011, 12:57 p.m.
4
1

maresi

Am incercat omnic, advodart, etc - cu rezultate slabe. Va rog sa transmiteti prospect medicament si pret. Va multumesc!

April 22, 2013, 1:09 p.m.
1
0

dumitru c

La 80 ani aceste medicamente pt. ademon mai au efect ,la ce poti sa mai speri la aceasta varsta .

May 22, 2014, 11:45 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha