CURS NAȚIONAL URGEMED 13

Afisari: 1098

Perioada: 10 - 11 iunie 2021, Online

Iată că viața merge mai departe, avem al doilea eveniment în condiții de pandemie!

Acum mulți ani, împreună cu Dragoș Vinereanu și Media Med Publicis, am inițiat un proiect adresat medicilor de familie și nu numai, cu tematici dedicate mai ales urgențelor din diferite categorii de patologie.

Un proiect “mai altfel”, un curs dedicat abordării urgențelor care pot apare în cabinete, la copil și adult. O manifestare de “calitate premium”.

Ne-am propus să aducem ce e nou în practica medicală a medicului de familie, ce e nou și în abordarea urgențelor care pot să apară în cabinetele noastre.

Patologia seniorului, a copilului mare, a sugarului, a gravidei, a adultului, toate pot deveni urgențe. Pe toate trebuie să le abordăm corect.

Nu ne-am propus să devenim urgentiști, nu ne-am propus să înlocuim ambulanțele!

Ne-am propus să recapitulăm, sau să aducem noutățile în abordarea inițială a cazurilor cu un potențial caracter de urgență. Orice medic, indiferent de specialitatea lui trebuie să poată depista și uneori aborda corect urgențele.

Ne-am propus să aducem și aspectele revoluționare ale științei medicale și ale tehnologiei. Să le cunoaștem, ca să putem îndruma corect pacienții.

Cu specialitatea noastră marcată de interdisciplinaritate nevoia este foarte mare, căci suntem coordonatorii sănătății pacienților noștri, sfătuitorii lor. Ca să putem sfătui, trebuie să știm tot ce e nou, să alegem ce este mai potrivit pentru fiecare în parte.

Rezolvăm urgenţe minore în fiecare zi. Pentru cele majore, care totuşi pot apare în cabinet, trebuie să acordăm corect primele îngrijiri până la sosirea urgentiştilor. Urgenţele pun în pericol sănătatea sau viaţa bolnavului, uneori în timp de minute… 

Orice medic are situaţii de urgenţe în activitatea sa, DAR, având în vedere caracterul de “medicină de prim contact” al medicinei de familie, noi putem avea urgenţe din orice domeniu….

În urgenţele majore, este important să acordăm ajutor cu profesionalism, desigur în limita curriculei noastre de pregătire, ca să nu încălcăm acel stravechi principiu “primum non nocere…”, sau “first, do not harm..” şi să oferim bolnavilor şanse maxime până la sosirea urgentiştilor. Există urgenţe, în care o atitudine profesionistă, sau o manevră simplă,  corectă şi rapidă, pot salva viaţa pacientului. Într-un şoc anafilactic urgentiştii sosiţi în 15 minute, pot fi inutili….

Urgenţele zise “minore” chiar trebuie rezolvate corect în cabinet de către orice medic, indiferent de specialitate. Depistarea rapidă, cu mijloace minime, a semnelor de gravitate, a simptomelor ce implică riscuri pentru viaţa bolnavului trebuie să fie deprinderi, reflexe, care să ducă la o abordare corectă, la o îndrumare rapidă, strict necesare pacienţilor noştri.

Bolile acute pot deveni urgențe. Bolile cronice decompensate pot deveni urgențe. Bolile “banale” pot căpăta caracter de urgență.

Viața noastră a devenit o permanentă urgență…

Ca să putem depăși împreună toate aceste provocări, vă așteptăm, online, la URGEMED 13, 10-11 iunie 2021.

Module URGEMED

  • ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI ÎN PEDIATRIE
    Expert –  Prof. Dr. Mihai Craiu
    Vocea Medicului de Familie. Cum facem, ce facem? – Dr. Cosmina Berbecel
  • ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI ÎN PSIHIATRIE PEDIATRICĂ
    Expert –  Prof. Dr. Iuliana Dobrescu
    Vocea Formatorului MF. Cum facem, ce facem? – ȘL Dr. Mihaela Adela Iancu
  • ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI ÎN OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE
    Expert –  Prof. Dr. Monica Cîrstoiu
    Vocea Formatorului MF. Cum facem, ce facem? – Dr. Cristian Sever Oană
  • ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI ÎN GASTROENTEROLOGIE
    Expert –  Prof. Dr. Lucian Negreanu
    Vocea Medicului de Familie. Cum facem, ce facem? – Dr. Ligia Moșneaga
  • ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI ÎN PNEUMOLOGIE (DE LA MIC LA MARE)
    Expert –  Prof. Dr. Roxana Nemeș
    Vocea Formatorului MF. Cum facem, ce facem? – Dr. Cătălina Panaitescu
  • ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI ÎN BOLI INFECȚIOASE  (TRATAMENT COVID)
    Expert –  Prof. Dr. Victoria Aramă
    Vocea Formatorului MF. Cum facem, ce facem? – Dr. Sandra Adalgiza Alexiu
  • ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI ÎN CARDIOLOGIE (TAVI & ARITMOLOGIE)
    Expert –  Prof. Dr. Dragoș Vinereanu
    Vocea Formatorului MF. Cum facem, ce facem? – Dr. Rodica Tănăsescu

ÎNREGISTRARE

Taxe participare:

Membri în Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov (cu cotizația completă pentru anul 2021): 60 RON
Nemembri în Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov: 90 RON
Studenții și pensionarii au acces gratuit la toate lucrările (fără a primi diplomă)!

Taxa de participare se achită în contul Asociației Medicilor de Familie din București și Ilfov IBAN RO75 BTRL 0410 1205 U252 41XX, deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru medici, CUI AMFB – RO16047700 după care, IMPORTANT, se completează formularul de mai jos (folosind dovada plății):

Pentru inregistrare click AICI.

*este foarte important sa completați CUIM-ul dumneavoastră în câmpul dedicat. Colegiul Medicilor din România nu mai acceptă înscrierile fără acest CUIM. Lipsa CUIM-ului poate duce la invalidarea diplomei de participare.


Organizator: http://urgemed.ro/