Între provocările contagioase noi și cele vechi, dar încă de actualitate

Afisari: 239

Perioada: 03-04 iunie 2022

Ce boli contagioase vreți să aprofundăm?

În lumina știrilor de ultimă oră despre cele 169 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută vă dăm întâlnire pe 03-04 iunie la cea de a doua ediție a webinarul Contagio Agora!

Cum gestionăm noile provocări, dar pe cele vechi? Migrația accelerată pare că readuce...boli de mult ”uitate” de noi...ce facem? Care e conduita medicală ce trebuie abordată?

La această listă adăugați și întrebările dumneavoastră, care vă dau ”bătăi de cap”, despre bolile contagioase... și la webinar aveți ocazia să dialogați cu lectorii și alți colegi specialiști care vă vor putea oferi răspunsuri...relevante pentru practica dumneavoastră!

Știm că timpul e important pentru dumneavoastră și tocmai de aceea vă spunem scurt și la obiect de ce e indicat să vă logați pe ZOOM la webinarul Contagio Agora:

  1. La masa discuțiilor vor fi aduse provocările date de cazurile clinice ce au în prim plan: tuberculoaza, difteria, poliomielita, gripa, evoluția bolilor eruptive la copii, infecția meningococică, evoluția HIV.
  2. Conform solicitărilor venite din partea dumneavoastră, vor fi dialoguri interactive axate pe ghiduri!
  3. Aveți pacienți care susțin că le e prea greu să susțină financiar tratamenul? Nicio problemă! Ne vedem pe 03-04 iunie pentru o serie de mesaje eficiente...”în pacienteză”, pentru o menținere a stării de sănătate optimă de către pacienți!
  4. Veți avea acces la resurse informaționale pentru educația medicală (HIV, HPV, hepatită, etc.) a tinerilor și a adulților!

Vor fi două jumătăți de zi interactive, pe parcursul cărora veți:

  1. obține informații actualizate și sintetizate ce vă vor ajuta să ”economisiți” timp în gestionarea pacienților care apelează la dumneavoastră;
  2. cunoaște colegi medici cu care vă veți putea consulta în cazurile clinice dificile;
  3. face un update al lucrurilor esențiale pentru diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților afectați de tuberculoază, difterie, poliomieliă, etc.;
  4. completa ”colecția” de diplome EMC/ EFC!

Până data viitoare când vă vom trimite un update cu temelor și lectorii cu care veți interacționa la webinar vă lăsăm să citiți câteva recomandări de ale domnului conf. univ. dr. Mihai Craiu pentru noua provocare de natură contagioasă:

Ce putem face?

Să ne spalăm pe mâini bine după ce frecventăm locuri publice, să spălăm alimentele consumate crude (fructe, legume) și să evităm supradozarea paracetamolului. Dacă are o boală cu febră copilul nostru ar fi bine să dăm EXACT doza de paracetamol indicată de medic sau de prospect.

Supradozarea paracetamolului poate agrava leziuni existente în ficat sau poate produce leziuni grave în cazul intoxicațiilor accidentale - https://www.cmaj.ca/content/194/15/E542

Pentru moment este util să știm să recunoștem semnele de hepatită (grețuri, vărsături, icter, oboseală extremă, dureri de burtă, diaree sau febră) și să ne adresăm spitalului pentru analize, cât mai rapid.

Panica și automedicația sigur nu ajută...

https://www.france24.com/.../20220425-what-we-know-about...”*

*sursa: https://www.facebook.com/drCraiuMihai


Organizator: https://houston.ro/contagio-agora/