Școala de Toamnă în Neuroștiințe Moderne din România „Inspirație pentru Noua Generație” va reuni la Iași zeci de studenți și tineri specialiști din întreaga țară 2023

Afisari: 835

Școala de Toamnă în Neuroștiințe Moderne din România „Inspirație pentru Noua Generație” Președinte STN: Conf. Univ. Dr. Lucian EVA

Perioada: 16-18 noiembrie 2023

Locație: Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iași

Educație Medicală Continuă: 18 Credite EMC

Website: www.stn2023.neuroexcelenta.ro


Am onoarea și bucuria de a anunța în perioada 16-18 noiembrie 2023, Iașul revine în atenția întregii comunități medicale din țară prin intermediul celei de a II-a ediții a Școlii de Toamnă în Neuroștiințe Moderne din România

Inspirație pentru noua generațieorganizată în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” și Asociația Human Brain Academy, cu sprijinul Societății Române de Neurochirurgie și al Ministerului Sănătății, eveniment ce are ca principal scop promovarea educației și diseminarea cunoștințelor, nu numai pentru studenții la medicină care se gândesc la o carieră în neuroștiințe (neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, anatomie patologică, radiologie, etc), ci și pentru specialiștii și rezidenții de alte specialități conexe precum radiologie, radioterapie, robotică, oftalmologie, anatomie patologică, medicină de urgență, bioinginerie, fizică medicală, care au astfel posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele în aceste domenii.

Împlinirea în această toamnă a unui an de la înființarea Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică Leksell Gamma Knife din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, reprezintă un bun prilej de analiză, de prezentare a experienței dobândită de întreaga echipă care activează în această disciplină aflată în plină ascensiune, în cadrul unui Simpozion Leksell Gamma Knife „Noi aplicații și provocări”, care va avea loc pe data de 17 noiembrie 2023.

Radiochirurgia de tip Leksell Gamma Knife s-a dovedit a fi în ultimii 20 de ani o resursă terapeutică valabilă și recunoscută pentru un spectru larg de patologii neurochirurgicale, atât în domeniul oncologic, cât și în cel vascular și funcțional. Recent, progresele și perfecționările protocoalelor oncologice, împreună cu progresele în imagistica funcțională au creat noi provocări și oportunități mai largi pentru pacienții eligibili pentru radiochirurgia stereotaxică cerebrală.

Simpozionul Leksell Gamma Knife „Noi aplicații și provocări” se adresează medicilor, fizicienilor medicali precum şi studenţilor la fizică medicală sau inginerie biomedicală. Participanții vor dobândi abilități în tratamentul metastazelor cerebrale, în special în interacțiunea dintre radiochirurgie, imunoterapie și alte terapii oncologice inovatoare. Vor fi discutate protocoalele imagistice, vizând atât îmbunătățirea planificării tratamentului, cât și evaluarea rezultatului.

Publicul Țintă/Audiența: Sesiunile de curs precum și sesiunile de workshop hands-on ale Școlii de Toamnă în Neuroștiințe Moderne din România se adresează următoarelor categorii: Studenți, Medici rezidenți, Medici specialiști si primari în specialitățile Neurochirurgie, Neurologie, Oftalmologie, Neurooftalmologie, NeuroRadiologie, NeuroRobotică, Neuroanatomie Patologică, NeuroMedicină de Urgență, Bioingineri, Fizicieni Medicali.

În cadrul celei de-a II-a ediíi a Școlii de Toamnă în Neuroștiințe Moderne din România vom organiza mai multe sesiuni de workshop și anume: Workshop “Leksell Gamma Knife”, Workshop “Neuroendoscopie Cranială și Spinală”, Workshop de Robotică în Neurochirurgie, Workshop “Anatomie Patologică”, Workshop “Tehnici Microchirurgicale și Endovasculare”, etc.

Iasul a fost și rămâne un important centru cultural, academic și științific, unul dintre cele mai vechi orașe din România. În perioada 1916-1918, Iașul a fost capitala României. Orașul Iași se mândrește că este locul în care a apărut primul ziar românesc, este și casa primei universități românești (1860, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza) și este în prezent al doilea centru universitar ca mărime din România.

Primul serviciu de neurochirugie din România a fost înființat în Iași, pe 1 ianuarie 1933. Orașul Iași este în prezent unul dintre principalele centre de neurochirurgie din România, având multiple secții de neurochirurgie, atât în sistemul sanitar public cât și privat.

Specialiști cu experiență din țară dar și din străinătate vor fi alături de noi toți pentru a ne împărtăși cu generozitate din experiența lor, întregul eveniment dorind a fi un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neuroștiințe, în beneficiul pacienților și prestigiul neuroștiințelor.

Acest eveniment nu își propune să fie exhaustiv; scopul nostru este de a stimula și încuraja tinerii participanți să urmeze calea neuroștiințelor și să transmitem instrumentele necesare pentru o opinie corectă și informată asupra informațiilor medicale.

Deși acest curs nu pretinde că deține toate răspunsurile la subiectele controversate din neuroștiințe, credem că va oferi studenților și rezidenților o înțelegere îmbunătățită a subiectelor abordate.

Toate acestea sunt argumente pentru prezența dumneavoastră la acest eveniment de înaltă ținută științifică și academică, fiind interesat să dezvoltăm noi parteneriate și colaborări care să încurajeze realizarea de proiecte de cercetare în domeniul medical.

Acest eveniment reprezintă o dovadă în plus că Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” a devenit un adevărat Centru de Excelență în Domeniul Medical.

Vă invit să ne fiți alături în organizarea acestui eveniment, diseminând această informație către toate persoanele interesate. Am încredere că veți găsi acest eveniment stimulator și plin de satisfacții.

aștept cu prietenie la evenimentul nostru unic, în Iași, centru cultural și academic consacrat, într-un anotimp care- i dă orașului frumusețe, vigoare și prospețime inconfundabilă, în perioada 16-18 Noiembrie 2023.


REUȘIM NUMAI ÎMPREUNĂ!

Cu aleasă prețuire,

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA

Președinte Curs STN 2023



Organizator: https://stn2023.neuroexcelenta.ro/