48
None

Asociatia Imunis anunta a doua editie a Scolii pentru pacienti si Campania de testimoniale “Oportunitatea mea, cancerul” realizata cu sprijinul Revistei Avantaje

Bucuresti, 10 octombrie 2016: Asociatia Imunis lanseaza luni, 17 octombrie, cea de-a doua editie a Scolii pentru Pacienti – preventie si vindecare. Scoala este adresata pacientilor diagnosticati cu cancer, familiilor si prietenilor lor, precum si celor care vor sa invete sa previna aceasta boala. Cursurile vor avea loc la Centrul de Medicina Integrativa Quantum Therapy si sunt gratuite. Vor fi si doua optionale: Diagnostic si preventie secundara, organizat la Clinica Donna Medical Center si Yoga pentru cancer la Social Gym. Locurile sunt limitate, inscrierile se fac printr-un e-mail la adresa asociatiei: asociatiaimunis@gmail.com

Prima sesiune, iulie 2016

Prima sesiune a Scolii pentru Pacienti a fost organizata in iulie 2016 la Social Gym si au participat 10 paciente cu diagnostice diferite de cancer. Prima sesiune a fost un program pilot denumit Scoala Cancerul nu ia vacanta, a cuprins 8 module si un optional de Yoga pentru pacienti.

Scoala pentru Pacienti – preventie si vindecare este initiata de Asociatia Imunis sub conducerea Cosminei Grigore, Presedinta Asociatiei. “Este prima scoala de acest gen din Romania si ma bucur ca putem fi alaturi de pacientii diagnosticati. Stim ce inseamna aceste informatii si stim cata nevoie este de sprijin psiho-emotional deoarece am trecut si noi prin ce trec ei acum”, a declarat Cosmina Grigore.

Sesiunea de toamna, octombrie 2016

Luna aceasta, incepand cu 17 octombrie incepe a doua sesiune a Scolii pentru pacienti: 8 module dedicate traseului de vindecare pe care fiecare pacient si-l croieste. Specialisti, informatii despre ce inseamna abordarea integrativa, ateliere practice, optionale – informatii utile pentru un pacient care isi doreste sa ramana supravietuitor, acestea sunt informatiile de care au parte cursantii. Cursurile au loc al Centrul de Medicina Integrativa Quantum Therapy  http://www.quantum-therapy.ro/ .

Dr. Ciprian Ene, specializat in chirurgie generala si medicina cuantica, le va vorbi cursantilor despre abordarea integrative a diagnosticului primit.

Mai mult decat atat, Clinica Donna Medical Center este de asemenea partener al scolii si organizator al optionalului de Diagnostic si preventie secundara. Optionalul va fi sustinut de dna dr. Claudia Teodorescu, Medic primar Radiologie şi Imagistică medical, Doctor în Știinţe Medicale.

In cadrul scolii va fi organizat si optionalul de Yoga la Social Gym acolo unde a avut loc prima editie a scolii pentru pacienti. 

Toate celelalte module sunt sustinute de Andreea Ocak, Emotional Coach in cadrul Asociatiei Imunis, Adriana Covaciu, Manager divizia de Leucemie si Cosmina Grigore, Patient Coach.

Seria de testimonial “Oportunitatea mea, cancerul”

In pregatirea scolii, Asociatia Imunis lanseaza seria de testimoniale “Oportunitatea mea, cancerul”, organizata cu sprijinul Revistei Avantaje.

Multumita internetului avem acum acces la tot mai multe dovezi ca exista viata dupa un diagnostic de cancer. Ca exista pacienti care au depasit cu bine un astfel de diagnostic si, mai mult, pacienti care traiesc de ani buni cu aceasta boala. Fiecare pacient nou diagnosticat are dreptul sa aiba acces la aceste surse de motivatie. Are dreptul sa poata alege ce face cu oportunitatea primita. Dincolo de tot ce se spune si se scrie, sunt testimoniale ale pacientilor care au trecut prin valea plangerii create de cancer, au trecut si acum sunt bine. Unii traiesc chiar mai armonios si mai constient decat o faceau inainte”, explica Cosmina Grigore, Presedinat Asociatiei Imunis.

Asociatia Imunis – de la pacient pentru pacient, este initiativa Cosmina Grigore, fosta pacienta astfel diagnosticata. Are alaturi, in echipa, doua femei puternice, trecute si ele prin aceasta experienta. Una dintre ele traieste cu un cancer rar, iar cealalta a depasit un diagnostic de cancer de san. Asociatia isi propune sa arate oamenilor ca un astfel de diagnostic poate fi vazut si altfel.  “Un astfel de diagnostic poate fi vazut si ca o oportunitate, poate chiar sa vindece, sa te vindece asa cum nu ai crezut ca poti fi vindecat: pornind de la suflet”, a scris Cosmina Grigore pentru Revista Avantaje.

O parte din cele care au venit la scoala, la grup support, care au facut coaching cu Cosmina Grigore sau care pur si simplu vor sa fie alaturi de pacienti, au ales sa impartaseasca din experienta lor la initiativa Asociatiei Imunis si cu sprijinul Revistei Avantaje.

Pacientii se pot inscrie la Scoala pentru pacienti, pot intra in comunitatea Imunis. Cursurile scolii sunt gratuite. Inscrierile in Asociatie sau pentru Scoala se pot face cu un e-mail la asociatiaimunis@gmail.com

Detalii despre Scoala: https://cosminagrigore.wordpress.com/2016/10/03/vino-si-tu-la-scoala-pentru-pacienti-8-module-pentru-traseul-tau-de-vindecare/

Pagina sesiunii Octombrie 2016 a Scolii pentru pacienti https://www.facebook.com/events/167504890367003/

Pentru intrebari si detalii: asociatiaimunis@gmail.com; tel 0766563671 – Cosmina Grigore, Presedinta Asociatiei Imunis.

Mai multe detalii despre Asociatie si despre Cosmina Grigore

Diagnosticata cu cancer in 2013, a invatat enorm de multe prin prisma acestui diagnostic, s-a certificat ca Tehnician Nutritionist, a devenit primul Patient Coach (Consultant pentru pacienti) din Romania si discuta zilnic cu pacientii diagnosticati cu cancer, dar si alte afectiuni. Rezultatele obtinute o motiveaza sa continue studiul in domeniul nutriterapiei in oncologie, dar mai ales motivarea si antrenarea pacientilor in traseul lor spre vindecare. Din 2015 a lansat caravana Noul Pacient cu Cancer – o serie de seminarii dedicate pacientilor cu cancer, familiilor si prietenilor acestora, precum si celor care vor sa previna aceasta boala. Caravana a ajuns pana acum in Bucuresti, Constanta, Oradea, Timisoara, Zalau, Buzau, Alexandria. Din 2016 este si Presedinte fondator al Asociatiei Imunis in cadrul careia continua sa dezvolte programe menite sa ii ajute pe pacienti. Din iulie 2016 a lansat Scoala pentru Preventie si Vindecare (editia din iulie sub denumirea Cancerul nu ia vacanta)”. In cadrul Galei Femeia Anului organizata de Revista Avantaje, Cosmina Grigore a primit premiul Femeia Anului la categoria Initiativa pentru sprijinul semenilor 2015, premiu ce a motivat-o si responsabilizat-o in demersurile intreprinse.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha