None

Conferința Națională Alzheimer, 23-25 februarie, Institutul Național de Statistică București

     Societatea Româna Alzheimer organizează în perioada 23 - 25 februarie 2012, la Institutul Național de Statistică București, Conferința Națională Alzheimer, cu tema "Actualități în domeniul demențelor; Demența Alzheimer - problemă majoră de sănătate publică a României".

     Conferința Națională Alzheimer abordează o tematică de mare diversitate, propunându-și să realizeze și la această ediție, o manifestare de înalt nivel științific. Printre temele abordate menționăm:

 • Epidemiologia demenței și aspecte demografice
 • Politici europene în domeniul demenței
 • Costurile bolilor neurodegenerative
 • Imagistica în demență
 • Spectrul demențelor fronto-temporale
 • Interrelația dintre depresie, demență și bolile vasculare
 • Demența prodromală - semne clinice
 • Investigația neuro-psihologică în demențe
 • Nevoile specifice ale pacienților cu demență din perspectiva persoanelor afectate de boală
 • Intervenții psihosociale în demențe
 • Farmacoechivalența
 • Farmacoeconomie

     Vom fi onorati de prezența unor specialiști de înalt prestigiu național și internațional, printre care amintim: Prof. Dr. Ingmar Skoog, Prof. Dr. Ove Almkvist,  Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, Prof. Dr. Vasile Ghetau, Prof. Dr. Monica Hancianu,  Conf. Dr. Sorin Paveliu, Helga Rohra – reprezentant al pacientilor, Dr. Nenad Bogdanovic, Dr. Nori Graham, Dr. Kathleen Hayden,  Dr. Ara Kachaturian, Dr. Svante Ostling, Dr. Simona Sacuiu, Dr. Alina Solomon, Dr. Gabriela Spulber, Annette Dumas - Public Affairs Officer Alzheimer Europe, Dr. Adrian Stanescu.

    Un eveniment special va fi lansarea în premieră a Aliantei Anti Alzheimer (AAA), care reunește într-o platformă comună organizații nonguvernamentale, instituții și persoane publice și care are drept principal obiectiv obținerea recunoașterii demenței ca problemă de sănătate publică în România. De asemenea, în cadrul Conferinței Naționale Alzheimer vor fi organizate 3 cursuri în domeniile: farmacoeconomie, neuropsihologie și neuroimagistică.

Declarații de presă:

Conf. Dr. Catalina Tudose Președintele Societății Române Alzheimer

Ne dorim ca această nouă ediție a conferinței să fie un prilej de informare asupra celor mai recente progrese înregistrate în cercetare și îngrijire, comunicate prin prelegeri și workshopuri care vor aborda teme variate de la costul demenței și politici europene de sănătate și de organizare a cercetării în următorul deceniu la mecanisme etiopatogenice, tehnici noi de diagnostic "data-mining" care vor permite noi clasificări, dincolo de aspectele fenomenologice și în consecință aplicarea unor noi tratamente. Sperăm ca Alianța Anti Alzheimer să-și atingă obiectivul, respectiv elaborarea unui program național pentru demență.

Acreditarea jurnalistilor:

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informații privind evenimentele CNALZ 2012, jurnaliștii sunt invitați să completeze Formularul de acreditare pus la dispoziție în format .pdf pe site-ul Congresului (secțiunea Birou Presă). După primirea Formularului de acreditare completat, semnat și ștampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@ralcom.ro, veți fi contactați pentru confirmarea acreditării Dumneavoastră.

Vă invităm să vizitati website-ul oficial al Congresului www.alzcongres.ro  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha