60
None

Gral Medical a atins o cifra de afaceri de 25 milioane Euro la 6 luni in 2021

Gral Medical a intregistrat la nivel de grup o crestere cu 50% a veniturilor in primul semestru al anului 2021, fata de perioada similara a anului anterior, astfel compania a depasit 25 milioane euro cifra de afaceri in semestrul 1 din 2021. Rezultatele sunt peste estimarile initiale, avand in vedere ca proiectiile financiare pentru anul 2021 au fost de 45 de milioane de Euro.

Cresterile cele mai importante s-au inregistrat atat pe divizia de laboratoare Gral si a centrele de imagistica cat si pe segmentul oncologic, unde compania detine o retea de centre medicale sub marca OncoFort, pozitionate strategic in 6 judete din tara. Numarul de pacienti ce au apelat la serviciile medicale din centrele Gral a inregistrat cresteri de peste 70% in provincie si 30% in capitala. In urma investitiei in laboratorul de biologie moleculara si a feedback-ului pozitiv din partea pacientilor, numarul de cereri pentru un test PCR sau a unui test rapid antigen Covid 19  a ramas constant luna de luna.

“Suntem increzatori ca vom reusi pana la sfarsitul anului sa atingem veniturile bugetate propuse de 45 milioane de Euro. Acest lucru va fi posibil deoarece avem un trend crescator al veniturilor in semestrul 1 si pentru ca avem un ritm de 4 centre noi deschise la fiecare 6 luni. Ne vom focusa in continuare pe inovatie, pe deschiderea de spitale oncologice, pe oferirea unui diagnostic medical in timp record si cu o acuratete ridicata “ Robert Serban, actionar Gral Medical

Bugetul de investitii al companiei pentru anul 2021 se ridica la aproximativ 7 milioane de Euro, un buget ce este orientat cu predilectie catre: 2 spitale oncologice si deschiderea de laboratoare sau centre regionale de recoltare in judete unde compania nu activeaza. Gral Medical detine in prezent 17 laboratoare, cel mai nou laborator intrat in reteaua Gral este situat in Timisoara, 38 de centre regionale de recoltare, 16 clinici si centre de imagistica si 5 spitale oncologice cu o capacitate de 120 de paturi.

Suntem in discutii pentru preluarea mai multor centre, nu este simplu sa asimilezi complet un centru nou pe standardele noastre, avand in vedere ca pe langa activele contabile noi preluam si un personal ce are nevoie de timp ca sa se adapteze cu noile obiective, de aceea resursa umana este un activ foarte important pentru noi. Vom fi deschisi la preluari de centre noi acolo unde estimam o capacitate ridicata a centrului de a genera cash flow in urmatoarea perioada.” Robert Serban, actionar Gral Medical

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din Romania, iar in prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitala si al cardurilor de sanatate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului sunt: Gral Medical si Medical Center Gral.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha