None

Osteoporoza tratata din punct de vedere natural

Osteoporoza se defineşte ca o boală metabolică osoasă caracterizată printr-o masă osoasă inferioară şi deteriorarea microarhitectorală a scheletului ducând la creşterea frecvenţei fracturilor. Poate fi primară sau secundară în funcţie de prezenţa unor factori etiologici, dar şi de involuţie, raportată la vârstă, care este şi cea mai frecventă. Există osteoporoză raportată la perioada postmenopauză caracterizată prin fracturi de corp vertebral, antebraţ distal.

Pe de altă parte osteoporoza de involuţie se caracterizează prin fracturi de şold, corp vertebral, humerus proximal şi tibie proximală. La examinareal pacientului cu osteoporoză trebuie insistat asupra existenţei altor fracturi în antecedente, vârsta instalării menopauzei, fumatul, alcoolul, modul de viaţă (sedentar sau activ), tipul de alimentaţie. Din aceasta se poate deduce că aportul de calciu, magneziu şi siliciu poate fi extrem de variabil.

Pentru un diagnostic corect măsurarea densităţii osoase este necesară. Coloana vertebrală este locul cel mai sensibil pentru măsurarea pierderii de os în menopauză. La persoanele în vârstă se pot obţine rezultate fals pozitive prin prezenţe de calcificări aortice şi periosteoarticulare. Pentru acurateţea diagnosticului trebuie eliminate afecţiunile ce influenţează grav metabolismul osos: hiperpavatiroidismul, disfuncţia hepatică (ciroza şi hepatita cronică), disfuncţia renală, mielomul multiplu, deficitul de vitamina D (prin malnutriţie sau malabsorbţie), boala Cushings. Deşi măsurarea densităţii osoase este o investigaţie de referinţă, ea reprezintă o măsurare statică şi nu poate prezice rata prin care un individ poate pierde masă osoasă.

Modificările de densitate osoasă nu sunt discernibile decât după 1-2 ani de la începutul tratamentului.

Tratament

În tratamentul osteoporozei se folosesc calciu, vitamina D şi fitoestrogeni. Aceste produse pot fi considerate antiresorbtive. Administrarea de calciu întârzie pierderea acestuia din os în postmenopauză. Recomandate sunt produsele naturale care conţin calciu provenit din cochilia de scoică, avantajul major fiind prezenţa în aceste produse a magneziului care conferă echilibrul în balanţa metabolică. Mai mult este un tip de calciu care a fost implantat în procese metabolice active într-o structură cu un rol funcţional asemănător scheletului uman. Prezenţa siliciului în Mineralveg este necesară de asemenea în arhitectura osului astfel recomandându-se administrarea a câte 3-6 comprimate/zi împreună cu calciul, administrare concomitentă motivată de complementaritatea activităţii mineralelor ce intră în componenţa lor.

Fitoestrogenii au rol preventiv şi curativ în osteoporoză în pre şi postmenopauză, Recomandate sunt Memomarin Forte, precum şi Memomarin bufeuri în a căror compoziţie se regăsesc fitoestrogenii din soia. Administrarea pe perioade îndelungate a acestor produse au un rol benefic întârziind efectele nefaste ale osteoporozei. Se administrează câte 3-6 comprimate/zi.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha