None

Produsele cosmetice organice: moft sau necesitate?

    Fiind vorba despre un curent relativ nou pentru România, care, cel puţin la prima vedere, presupune achiziţionarea unor produse cosmetice ceva mai scumpe decât marea masă, orientarea înspre produsele cosmetice organice le poate părea multora doar un moft, o fiţă. Când vine vorba însă despre sănătatea copiilor noştri şi, de ce nu, şi a noastră, poate că nu ar fi rău să mai zăbovim câteva clipe asupra unor noţiuni care ne-ar putea ajuta să ne protejăm micuţii şi propriul corp. Şi, chiar dacă nu ne gândim atât de mult la noi, cei mici au dreptul, cu siguranţă, la tot ce-i mai bun!

    Se pare că, în ultimul timp, din cauza mediului în care trăim şi a ritmului de viaţă tot mai alert, precum şi a stresului la care vrând-nevrând suntem supuşi, din ce în ce mai multi dintre noi căutăm soluţii şi alternative, pentru a ne face viaţa mai sănătoasă şi mai frumoasă. Toate acestea ne conduc spre conceptul, tot mai des vehiculat de specialişti, de “stil sau mod de viaţă sănătos”.

    Totuşi, ce înseamnă în ziua de azi a trăi sănătos? Printre alte aspecte fundamentale (o dietă echilibrată, sport, odihnă), dar cu o pondere din ce în ce mai mare, a trăi sănătos în ziua de azi înseamnă consumarea, respectiv utilizarea de produse organice (sau produse bio/eco). Fie că vorbim despre alimente, cosmetice, produse de îngrijire şi curăţenie sau suplimente nutritive, produsele organice reprezintă cea mai nouă tendinţă în ceea ce priveşte modul de viaţă sănătos.

    „Organic” înseamnă viu, nesintetic. Termenul „organic” a fost utilizat prima oară în 1940 şi derivă din conceptul de "fermă ca organism", care propunea un mod ecologic de a face agricultură. Termenul "organic" s-a extins apoi ca utilizare (în Marea Britanie) la toate produsele care nu conţin ingrediente chimice, sintetice. În Franţa se foloseşte cu precădere termenul „bio”, iar în Germania - „eco(logic)”. Pe scurt, eco, bio şi organic înseamnă acelaşi lucru: produse mai sănătoase, fără chimicale dăunătoare şi fără modificări genetice. Toţi trei termenii reprezintă în fond opţiunea pentru o viaţă mai sănătoasă.  

    Indiferent cum le spunem, produsele organice sunt acele produse care nu conţin niciun fel de compuşi chimici sintetici, modificaţi genetic, ci doar ingrediente naturale ce provin din plante crescute în zone nepoluate, fără a se utiliza fertilizatori, pesticide, hormoni de creştere sau modificări genetice. Produsele organice sunt obţinute fără a altera natura şi fără a epuiza solul.

    Produsul organic este obţinut din plante care provin din seminţe nemodificate genetic, ci controlate biologic. Ele se cultivă pe terenuri pe care nu a fost aplicat niciun îngrăşământ chimic sau pesticide; odată culese, plantele sunt supuse macerării, fără a li se aplica procedee chimice, iar în ultima fază ele sunt ambalate fără conservanţi sau alţi substituenţi chimici. Impactul procesului de producţie ecologică asupra mediului este minim şi rezultatele sunt produse organice diversificate, sănătoase, libere de boli şi dăunători, lipsite de reziduuri nocive, cu un conţinut echilibrat de substanţe bioactive şi minerale.

      În urma studiilor şi cercetărilor cu privire la impactul  consumului (intern şi extern) de produse organice, s-a dovedit foarte clar că, prin alegerea variantei organice, pe termen lung, se reduc nenumărate riscuri de apariţie a unor boli, chiar şi a cancerului, iar calităţile naturale şi frumuseţea corpului se păstrează un timp mai îndelungat.

    Noi, oamenii din ziua azi, supuşi permanent stresului şi aflaţi mereu în criză de timp, am câştigat prin industrializare şi dezvoltare tehnologică confort, mijloace avansate de comunicaţie, de transport şi multe alte facilităţi. Dar, pe de altă parte, plătim preţul prin poluare, un mediu de viaţă tot mai greu de suportat, iar organismul omului de la oraş îşi cere dreptul ancestral de a se regenera cu ajutorul naturii, rămânând la latitudinea fiecăruia să decidă cât este dispus să investească în menţinerea pe termen lung a unui corp sănătos.

    Starea de bine, confortul fizic, dar şi liniştea interioară şi echilibrul psihic sunt elementele-cheie pentru a avea o viaţă de familie fericită, dar şi o carieră realizată. Pentru aceasta este esenţial să ne menţinem sau să ne îmbunătăţim sănătatea (fizică şi psihică), iar adoptarea stilului de viaţă sănătos, organic/bio/eco ne conduce la îndeplinirea cu succes a acestui obiectiv. Acum, produsele cosmetice organice certificate sunt disponibile şi în farmacii.

    În concluzie, poate că buzunarul unora va răspunde afirmativ la întrebarea din titlu, dar organismul şi, mai ales, pielea noastră cu siguranţă le-ar cataloga drept necesitate!

Comentarii


Cristina

Buna tuturor,\r\n\r\nEu folosesc produse de la Mineralium Dead Sea. Produsele Mineralium contin doar mineralele si compusi din Marea Moarta si sunt imbogatite cu extracte de plante care contin substante nutritive esentiale, precum vitamine si uleiuri ce au puternice calitati antioxidante.\r\n\r\nIn functie de gama, produsele Mineralium Dead Sea se adreseaza cate unui tip de piele:\r\n- Gama HydraSource – destinata tuturor tipurilor de ten\r\n- Gama Matte&Clear – destinata tenului mixt si gras\r\n- Gama Youth Source – produse antiaging\r\n- Gama Mineral Therapy – produse pentru ingrijirea corporala\r\n\r\nFolosesc produsele Mineralium cam de 6 luni si pot spune ca sunt foarte multumita. Am observat beneficiile acestor produse: catifelarea pielii, curatarea si regenerarea in profunzime, calmarea iritatiilor, a senzatiilor de mancarime si de arsura.\r\n\r\nProdusele Mineralium Dead Sea stimuleaza circulatia si actioneaza ca un antibacterian natural datorita continutului lor: ingrediente naturale.

March 24, 2014, 1:01 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha