None

Succes terapeutic demonstrat: Fier, Cupru și Mangan – o echipă de aur necesară pentru prevenirea și tratamentul anemiei

 

    Conceptul pluricarențial al anemiei este subliniat de către O.M.S și UNICEF, care menționează că unul din motivele de eșec în reducerea prevalenței anemiei a fost asumpția că singura cauză a anemiei este deficiența de fier, fară a fi luat în calcul că anemia poate fi determinată și de deficiența altor oligoelemente. Asocierea dintre gluconat feros, gluconat de cupru și gluconat de mangan este indicată în tratamentul anemiei prin deficit de fier și în prevenția anemiei la gravide și copii, ceea ce aduce un aport de Fier și alți micronutrienți necesari în dezvoltarea fătului, asociere care acţionează în toate stadiile metabolismului fierului, compensând potenţialul deficit de cupru asociat cu deficitul de fier.

    Astfel, asocierea dintre gluconat feros, gluconat de cupru și gluconat de mangan, va duce la eficienţă clinică rapidă, prin normalizarea hemoglobinei și refacerea rezervelor de fier. De ce este important Cupru în tratamentul anemiei? pentru că cea mai comună manifestare clinică a deficienței de Cupru este anemia.

    Cupru face parte din nutrienții a cărei deficiență determină o dezvoltare deficitară a fătului, cauzând afecţiuni cardiovasculare, anormalitaţi în dezvoltarea creierului şi afectarea creşterii. În plus, Cuprul joacă un rol cheie în metabolismul fierului, metabolismul sintezei hemoglobinei dar şi în hematopoieză. Deficiența de Cupru dobandită la prematuri și la copii care au primit nutriţie parenterală fară cupru, dovedește că acesta este un oligoelement necesar în devoltarea organismului.

 

      

    Combinația fier și cupru a fost studiată clinic înca din 1928 iar de-a lungul timpului a determinat un raspuns maxim în regenerarea hemoglobinei, față de monoterapia cu Fier.

    Cupru face parte din nutrienții recomandați de O.M.S și UNICEF pentru populațiile cu risc: copii și femei însărcinate. De ce este important Manganul în tratamentul anemiei?

    Pentru că Manganul contribuie la eritropoiză și în sinteza hemoglobinei. Este un cofactor important în activarea multor sisteme enzimatice, ajută la fixarea calciului și a fierului și are rol în formarea oaselor. Conform studilor recente, sunt recomandate sărurile feroase  sub formă lichidă și în combinație cu alte oligoelemente. Poate vă intrebați de ce? Preparatele care conţin fier sub formă de săruri feroase (Fe²⁺) au o absorbţie mai bună şi efecte secundare scăzute decât preparatele care conțin săruri ferice (Fe3⁺) iar preparatele care conţin fier sub formă de soluție au o biodisponibilitate mai mare decât comprimatele.

    Recent, conform Ghidului Societații Britanice de Gastroenterologie, gluconatul feros în formă lichidă este mai eficient și mai bine tolerat decat alte formulări solide sau lichide de fier. De asemenea, depunerile de fier la nivelul tractului gastrointestinal superior este comună la pacienţii care iau tablete cu fier, fiind frecvent asociată cu eroziuni ale mucoasei esofagului și stomacului.

   Prin urmare, tratamentul cu gluconat feros asociat cu gluconat de cupru și gluconat de mangan, reprezintă un aport important de micronutrienti, cu eficiență clinică demonstrată în prevenirea și tratamentul anemiei, pentru femeile însărcinate, femeile care alăptează, femeile cu tulburări de menstruaţie, pentru copii aflați în perioada de creştere, prematuri, gemeni dar și pentru populația aflată la risc.  

Comentarii


vasile ardenel

Care este legatura dintre anevrism si cupru?

March 7, 2016, 12:50 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha