53
None

Un milion pentru depistarea precoce a cancerului

 

 

 

Cancerul pulmonar este cel mai întâlnit tip de cancer din lume, ocupând locul I la bărbaţi, supravieţuirea fiind de 1 până la 5 ani. În România la fiecare 16 minute un pacient moare de cancer pulmonar. Factorul esenţial care duce la acestă boală cumplită este fumatul.

Specialiştii sunt în unanimitate de acord că depistarea precoce poate creşte spectaculos rata de supravieţuire a pacienţilor, de la maxim 17% pentru cei cu stadii avansate la 50% pentru pacienţii aflaţi în stadii operabile şi până la 90 % pentru stadiul de boală extrem de precoce.

Campania “Control pentru speranţă” de informare a populaţiei cu privire la riscurile cancerului pulmonar este realizata de Asociaţia Aer Pur România împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. Se spera a se aduna suma de un milion de euro pentru achiziţia echipamentului medical modern şi performant, necesar pentru diagnosticarea precoce a bolii si cresterea sanselor de vindecare.

La Institutul “Marius Nasta” se fac anual 10 000 de bronhoscopii, jumatate din persoane fiind diagnosticate cu cancer pulmonar.

Mai multe informaţii privind campania ,,Control pentru Speranţă” se pot afla accesând site-ul www. controlpentrusperanta.ro.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha