Donarea de ovocite este o procedură care se realizează în cadrul FIV, în care ovocitele ce vor fi fertilizate provin de la o persoană donatoare anonimă.
Tehnica de donare de ovocite face parte din programul de FIV, adică fertilizarea ovocitului primit de către sperma soţului, se face în afara organismului. Odată fertilizat, ovocitul devine embrion, care este introdus în uterul persoanei primitoare.
Ambele paciente, atât primitoarea cât şi donatoarea trebuie să îndeplinească anumite condiţii.
Persoana donatoare trebuie să facă parte dintr-un program de FIV şi să fie mai tânără de 35 de ani pentru a minimiza riscurile de anomalii cromozomiale şi a creşte rata de succes. De asemenea, din antecedentele ei trebuie să lipsească orice boală cronică, problemă psihiatrică sau abuzul de substanţe de orice fel. Examenul clinic general şi al aparatului genital trebuie să fie normale, iar analizele de sreening, incluzând serologiile pentru sifilis, SIDA, hepatitele B şi C, culturile din col pentru Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum şi Mycoplasma hominis să fie negative.
Indicaţiile de primire de ovocite se referă la:
Persoane care au uterul normal, dar funcţie ovariană absentă sau anormală;
Persoane care nu au ovare;
Persoane care au anomalii genetice care se pot transmite;
Lipsa de succes datorată ovarelor, la tehnici de FIV repetate;
Absenţa bolilor cronice sau psihiatrice.
Analizele care se prescriu cuplului, sunt :
Histerescopia, care să ateste normalitatea cavităţii uterine;
Teste de screening, inclusiv serologia pentru rubeolă;
Spermograma soţului.
Sincronizarea celor două persoane se face prin tratament estroprogestativ, care are rolul de a pregăti la timp mucoasa uterină pentru implantarea embrionului. În uter se pot introduce până la 4 embrioni, ţinând cont şi de riscul de sarcină multiplă.
Nora
In Praga se face FIV cu ovocite donate, procedura fiind aici legala si anonima. In cazul in care doriti mai multe informatii ma puteti contacta direct.\\\\r\\\\nmarapragaarondyahoo.com
March 22, 2014, 6:18 p.m.