47
None

Lentilele progresive(II)

Cum alegem rama potrivită pentru lentilele progresive

Cu puţin timp în urmă, un dezavantaj al lentilelor multifocale era dimensiunea culoarului de progresie, care determina ca rama ochelarilor pentru care se opta sa aibă un câmp vizual foarte mare pentru a putea încadra cele trei zone de corecţie ale lentilei: zona de aproape, de distanţă şi cea intermediară. Dacă rama era prea îngustă, zona de citit ar fi fost restrânsă după prelucrarea lentilelor. Astăzi, producătorii de lentile au învins această dificultate prin realizarea unor lentile progresive mult mai compacte, care se pot monta şi pe rame mai înguste şi/sau trendy.

Pe piaţa mondială există acum diverse tipuri de lentile progresive. Diferenţa dintre aceste lentile o constituie lărgimea culoarului de progresie, care permite asigurarea unei percepţii optime a imaginii. Anumite zone ale culoarului sunt extinse în funcţie de particularităţile ochilor fiecărui purtător.

Unele lentile progresive sunt realizate în special pentru utilizarea la calculator, de exemplu, pentru a avea o zonă intermediară mai largă. Alte lentile progresive au zona pentru vederea la aproape mai extinsă.

Vă recomandăm să consultaţi specialistul în cazul în care doriţi să deveniţi purtător de lentile progresive, deoarece acesta poate evalua cel mai bine tipul lentilelor optime pentru dumneavoastră.

Designul lentilelor progresive este disponibil pentru următoarele materiale: organic, mineral, policarbonat, materiale cu indice mare de refracţie şi fotocromatice.

Cum ne adaptăm vederea cu ajutorul lentilelor progresive

Dacă purtaţi pentru prima dată lentile progresive, cu siguranţă veţi avea nevoie de o scurtă perioadă de adaptare. Aceasta variază de la câteva minute până la câteva zile. Hipermetropii care au dioptrii forte prezintă o dificultate mult mai mare la adaptarea cu lentile progresive.

Producătorii lentilelor progresive sunt conştienţi de faptul că există şi neadaptări în cazul acestor lentile, astfel încât majoritatea oferă o perioadă de probă, timp în care purtătorul se poate răzgândi în privinţa acestor lentile şi poate reveni la purtarea lentilelor bifocale sau monofocale pentru citit.

Comentarii


eugen dobre

buna ziua,vreau sa va intreb ce lentile progresive 2,5-4,pot folosi mai acceptabil ca pret,dar sa aiba un camp mailarg si am rame pe butoane de plasic,deci cred ca trebui de policarbonat si restu astept un raspuns multumesc eugen dobre

March 11, 2015, 4:19 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha