47
None

O colaborare medicală de elită

      Astăzi, evoluţia metodelor şi tehnicilor de vindecare a bolilor oculare a atins o viteză extraordinară. În cadrul grupului de medici ai Clinicii Medsystem din Oradea, fiecare departament deţine cel puţin un specialist cu experienţă internaţională. Cei mai mulţi fac parte dintr-o asociaţie ştiinţifică (cum ar fi, de exemplu, European Ophthalmological Society, American Academy of Ophthalmology etc.)

     Am discutat cu director medical al Centrului de Oftalmologie Medsystem şi al Spitalului Szent István Kórház din Budapesta, dr. Radó Gábor:

     Mi-am început studiile la Clinica de Oftalmologie II din Budapesta, înfiinţată în anul 1817. Am lucrat, respectiv am colaborat, cu mai multe clinici de rang european. În anul 2002, am fost desemnat ca medic primar al Spitalului Szent István, iar din anul 2008, încă de la deschidere, sunt director medical al Clinicii de Oftalmologie Medsystem din Oradea.

     Când lucram în cadrul Asociaţiei Segitő Jobb Egyesület, am operat mulţi pacienţi din România. În anul 2004 a apărut ideea conform căreia, cu ajutorul preşedintelui Asociaţiei Segitő Jobb Egyesület, dr. Kálmár László, să nu mai aducem pacienţii din România, ci mai degrabă să ne deplasăm noi spre ei, întrucât astfel am putea transmite şi o parte din cunoştinţa noastră. Când am inaugurat clinica din Oradea, chirurgia vitreoretiniană era practicată numai în Bucureşti, însă ei nu puteau satisface toată cererea.

     Sunteţi membru de onoare al Societăţii Române de Oftalmologie - de unde această relaţie?

     În anul 1983, când doctorul oftalmolog Mircea Filip a vizitat Budapesta, ne-am împrietenit. Mai târziu el a devenit secretarul general al Societăţii Română de Oftalmologie. De-a lungul anilor noi am păstrat legătura şi m-a invitat să particip la congrese româneşti, astfel că mi-am îmbogăţit relaţiile profesionale.

     În 1999, când au organizat primele cursuri de chirurgie, am fost ales ca instructor.

     De-a lungul anilor, am ţinut mai mult de 30 de cursuri şi prezentări chirurgicale.

     Pe plan mondial, cea mai practicată procedură chirurgicală este operaţia de cataractă. În Ungaria, operaţiile sus-menţionate sunt programate înainte - în cele mai multe instituţii perioada de aşteptare depăşeşte un an (în Anglia, chiar şi doi ani).

     Ce fel de tratament oftalmologic oferă Medsystem?

    Direcţiile principale ale tratamentelor oftalmologice din cadrul clinicii Medsystem sunt:  chirurgie vitreoretiniană, transplant de cornee, implantarea de cornee artificială (Alpha-cor), operaţii de cataractă, tratament oftalmologic pentru diabetici, tratamentul glaucomului.

     Tratamentul urgent al pacientului la pat este asigurat prin intermediul unui acord încheiat cu o instituţie specializată din Oradea. Totodată, asigurăm şi programarea operaţiilor, luând în considerare programul de muncă al pacientului, rezervări la hoteluri, respectiv facilitarea obţinerii creditelor pentru proceduri chirurgicale majore.

     Ne informăm întotdeauna pacienţii cu privire la rezultatele aşteptate şi la eventualele riscuri ale operaţiei. Medicul anestezist asigură tratamentele urgente de medicină internă. Siguranţa generală a pacienţilor este asigurată cu cele mai moderne mijloace de tratament.

     Pentru eliminarea infecţiilor, sălile de operaţie oftalmologice sunt dotate cu aparate de aer condiţionat sterile. După tratamentul oftalmologic de o zi, pacientul este examinat şi trimis la medicul specialist care a solicitat internarea.

Traducere din limba maghiară  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha