60
None

Train the Trainer Pocus Course


În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, la Centrul de Inovație și e-Health (CIeH) al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Departamentul de Simulare Medicală, sedesfășoară,înorganizarea Societății Europene de Anestezie Terapie Intensivă (ESAIC) și a Soietatății Române de Anestezie – Terapie Intensivă (SRATI), Cursul Train the Trainer POCUS, în cadrul căruia 50 de participanți din 9 centre universitare – București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș, Craiova, Galați, Sibiu și Chișinău – vor deveni experți în utilizarea ecografiei Point-of-Care (POCUS), dedicată managementului pacientului criticpolitraumatizat.

Sesiunile practice includ lucrul pe manechine de înaltă fidelitate precum HeartWorks și CAE- VIMEDIX, precum și sesiuni pe voluntari cu aparate ecografice de ultimă generație, asigurând o experiență practică completă și avansată.

Participanții, traineri ai centrelor SIMLAB, beneficiază de interacțiuni directe cu experți în simularea medicală și participă la sesiuni atât practice, cât și teoretice, garantând astfel o pregătire profundă, eficientă și omogenă a medicilor rezidenți din specialitatea ATI.

Evenimentul este onorat de prezența Prof. Doris Østergaard (Copenhaga, Danemarca) Past President al Comitetului de Simulare ESAIC și Prof. Crina Burlacu (Dublin, Irlanda) Președinte al Comitetului de Simulare ESAIC.

Coordonatorii cursului din partea SRATI sunt Prof. Dr. Șerban-Ion Bubenek-Turconi – Președinte al Societății Române de Anestezie – Terapie Intensivă, Șef Lucrări Dr. Cosmin Bălan și Șef Lucrări Dr. Liana Văleanu (Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu”).

Acest curs face parte din seria de cursuri de simulare organizate de SRATI.
Prin organizarea acestei manifestări științifice, SRATI și CESIMAB reafirmă angajamentul de a susține și promova excelența în educația medicală și practica clinică, consolidând standardele înalte în toate centrele SIMLAB din țară.


Despre Societatea Română de Anestezie – Terapie Intensivă

(The Romanian Society of Anaesthesia and Intensive Care)

Societatea Română de Anestezie – Terapie Intensivă (SRATI) este organizația profesională care reprezintă și susține excelența în domeniul anesteziei, terapiei intensive și medicinei perioperatorii din România. Cu o tradiție solidă și un angajament profund pentru promovarea educației medicale continue, cercetării științifice și practicii clinice la cele mai înalte standarde internaționale, SRATI facilitează colaborarea interdisciplinară și schimbul de cunoștințe între specialiști. Prin conferințele, cursurile și inițiativele sale, societatea contribuie semnificativ la progresul științific și la îmbunătățirea îngrijirii pacienților critici, consolidându-și rolul de partener esențial în dezvoltarea medicinei moderne.

Despre Centrul de Simulare în Anestezie și Terapie Intensivă București

(Centre of Simulation in Anaesthesia and Intensive Care Medicine Bucharest – CESIMAB)

Centrul de Simulare în Anestezie și Terapie Intensivă București (CESIMAB) are misiunea de a revoluționa pregătirea medicală prin utilizarea tehnologiilor avansate de simulare. Fondat în urma unui parteneriat între Ministerul Sănătății din România, Guvernul Elveției și Societatea Română de Anestezie – Terapie Intensivă, CESIMAB oferă un cadru educațional inovator pentru dezvoltarea abilităților clinice în anestezie, terapie intensivă și medicină de urgență.

CESIMAB este parte integrantă a unei rețele naționale care include alte patru centre similare: SimLab Iași, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și Timișoara, toate fiind integrate în universitățile locale de medicină. Aceste centre funcționează ca un corp educațional unitar, contribuind la standardizarea excelenței în educația medicală și la creșterea siguranței pacienților. Prin colaborările internaționale, cursurile și simulările avansate, CESIMAB joacă un rol esențial în promovarea inovației și profesionalismului în domeniul sănătății.


www.srati.ro www.cesimab.com


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha