None

Tratarea bronsitei din punct de vedere fitoterapeutic

Dintre afecţiunile sezonului rece bronşita cronică reacţionează repetat prin episoade tot mai frecvente şi mai prelungite care duc la constituirea insuficienţei respiratorii cronice şi a cordului pulmonar cronic.

Prevenirea evoluţiei spre formele complicate devine o prioritate care poate fi rezolvată în mod eficient prin tratamentul fitoterapeutic. Boala în formele medii se manifestă cu tuse repetată ce poate produce expectoraţie mucoasă. Tusea ca şi expectoraţia poate creşte în lunile de iarnă. Asocierea unei expectoraţii prelungite consemnează existenţa unei suprainfecţii bacteriene. În cazul exacerbărilor se pot dezvolta episoade cu bronhospasm.

Expectoraţia poate deveni o constantă în evoluţia bolii.

Tratamentul fitoterapeutic poate constitui un factor important în abordarea afecţiunii. Se recomandă următorul algoritm: Bronhoplant sirop , 3-6 linguri⁄zi care are efect antibiotic, antitermic, spasmoletic.

În cazul în care pacientul are tuse persistentă fără a fi însoţită de expectoraţie, recomandăm siropul de farfare şi rhoeas care inhibă eficient puseele de tuse. Rezultatele sunt remarcabile la copii şi bătrâni.

Bronşitele cu expectoraţie mucopurulentă impun administrarea unui sirop care are în compoziţie propolis şi muguri de plopi: siropul de muguri de brad, muguri de plopi şi propolis sau siropul de muguri de pin, muguri de plopi şi propolis . De remarcat că diabeticii dispun de alternative terapeutice extrem de eficiente: siropurile bronhoplant pentru diabetici sau siropul de muguri de brad, muguri de plopi si propolis.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha