None

Despre ochelari?

Sunt sigur căa aţti observat că în jurul nostru sunt o mulţime de oameni cu ochelari şi sunt convins că mulţi dintre cei ce vor citi acest articol sunt purtători de ochelari şi, dacă nu, sigur au o pereche de ochelari de soare.

Pentru cei mai mulţi este o nevoie, pentru alţii un accesoriu. Eu cred că atunci când eşti obligat să porţi ochelari, trebuie să faci din acest lucru un avantaj, adică să îţi alegi nişte ochelari care să te pună în evidenţă. În zilele noastre, dacă ştii unde să mergi, vei găsi ochelari frumoşi, de calitate şi nu neapărat scumpi. Întotdeauna când alegi o pereche de ochelari trebuie să fii atent să fie frumoşi, uşori, de calitate bună, prin asta înţelegând finisajul şi durabilitatea. Întotdeauna o ramă de marcă îşi va respecta calitatea pentru că îşi respectă numele.

Lentilele, bineînţeles că sunt tot atât de importante, poate mai importante. După cum am spus şi despre rame, întotdeauna o lentilă de marcă îşi va respecta calitatea pentru că îşi respectă numele. Există o multitudine de opţiuni pentru lentile, de preferat sunt cele de plastic, firesc, deoarece sunt uşoare, dacă se sparg nu taie ca sticla, deci riscul de rănire este mai mic şi nu în ultimul rând, dacă-i scapi pe jos nu se sparg aşa uşor. Pentru că am vorbit despre “spart”, există lentile din policarbonat, care nu se sparg, sau se sparg extrem de greu, aceste lentile sunt recomandate persoanelor cu ochi unic, copiilor, sportivilor şi nu numai. Lentile pot avea tratamente diverse: antireflex care oferă un confort bun la condus; lentile fotocromice, care se colorează la soare, lentile speciale pentru cei ce petrec multe ore la computer, lentile de soare cu dioptrii, ş.a.m.d. Pentru cei cu dioptrii mari există lentile subţiate.

Lentilele progresive se adresează celor care au nevoie de ochelari de distanţă şi de aproape. Sunt, cred, una dintre cele mai extraordinare realizări din domeniu pentru că îţi permit să vezi la toate distanţele cu o singură pereche de ochelari. Cele mai performante lentile progresive sunt tot cele din plastic pentru care sunt disponibile toate opţiunile de care am vorbit mai sus, adică se pot face cu tratament antireflex, fotocromice, inclusiv se pot face lentile progresive de soare sau de policarbonat.

Prescripţia dioptriilor este un aspect ce trebuie tratat cu maximă seriozitate. Nu sunt de acord cu prescripţia dioptriilor doar după aparat (dioptron), cred că medicul are foarte multe de spus în acest sens.

Ochelarii de soare trebuie să fie de calitate, de marcă pentru că astfel avem garanţia că lentilele oferă protecţia necesară ochilor. Un aspect important de menţionat este că sunt disponibili ochelari de soare cu dioptrii; există posibilitatea de a se executa ochelari de schi sau activităţi sportive cu dioptrii.

În concluzie, nu cred că purtatul ochelarilor trebuie să mai fie un coşmar, acest domeniu, al opticii medicale, progresează foarte mult din toate punctele de vedere şi dacă sunteţi sfătuiţi corect şi dacă ştiţi unde să mergeţi şi ce să alegeţi, veţi avea ochelari frumoşi şi buni pentru orice fel de activitate.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha