None

Avastin-rezultatele incurajatoare in tratamentul retinopatiei diabetice

Retinopatia diabetică este o afecţiune degenerativă retiniană , cauzată de tulburări ale circulaţiei vaselor de sânge de la nivelul retinei. Aşa cum îi spune şi numele este o afecţiune secundară bolii generale, numite diabet . În general retinopatia diabetică se instalează, funcţie de caz, la 5-10 ani de la debutul bolii generale. Este o afecţiune severă, nedureroasă, iar netratată duce la pierderea vederii.

Este o boală invalidantă deoarece acuitatea vizuală a persoanei ce dezvoltă această afecţiune scade dramatic, uneori brusc.

În momentul de faţă nu există tratament curativ specific bolii. Până de curând singura metodă de tratament a formelor incipiente ale bolii a fost exclusiv reprezentată de tratamentul laser , care are rezultate foarte bune. Pentru formele avansate ale bolii este indicată chirurgia vitreo-retiniană.

De cur ând se pare că tratamentul cu Avastin, injectat intravitrean dă rezultate încurajatoare . Injectarea se face în condiţii de sală de operaţii, cu anestezie locală, fără internare. Intervenţia în sine este extrem de uşoară pentru pacient iar riscurile sunt minime.

Aşa cum am mai spus într-un articol precedent, Avastin este un produs farmaceutic ce se foloseste în tratamentul cancerului de colon; pacienţii care urmau acest tratament pe cale generală, au constatat o îmbunătăţire a vederii. S-au efectuat studii şi s-a confirmat eficienţa Avastinului în tratarea unor afecţiuni oftalmologice ca degenerescenţa maculară, retinopatia diabetică şi chiar în cazurile incipiente de pterigion.

Rezultatele clinice avute până în momentul de faţă sunt încurajatoare. S-a constatat o încetinire a evoluţiei retinopatiei diabetice. În multe cazuri aspectul fundului de ochi, adică al retinei, de după administrarea Avastinului, este încurajator.

Bineînţeles trebuie înţeles faptul că retinopatia diabetică este o afecţiune secundară unei boli generale, sistemice, astfel ştim că nu poate fi vorba despre o vindecare.

De cele mai multe ori satisfacţia pacienţilor este foarte mare după administrarea acestui produs, fapt ce ne face foarte optimişti. De la caz la caz, în funcţie de rezultatul obţinut, se poate repeta tratamentul cu Avastin atâta timp cât se constată o îmbunătăţire a aspectului fundului de ochi şi chiar al vederii.

Pe întreaga perioadă a tratamentului este importantă monitorizarea aspectului funului de ochi prin metode de fotografiere digitală.

Controale medicale oftalmologice anuale în centre medicale specializate, sunt foarte importante mai ales după o anumită vârstă; astfel se pot preveni şi trata boli, ce pot apărea de multe ori fără prea multe manifestări deosebite. Din consultul oftalmologic nu trebuie să lipsească testarea acuităţii vizuale, măsurarea tensiunii intraoculare, examen de câmp vizual, dilatarea pupilei pentru examinarea şi fotografierea fundului de ochi, etc.

Comentarii


lucaci monica

va multumesc pt informatii .

May 1, 2012, 11:34 p.m.
0
0

Liliana

Buna seara! Am fost diagnosticata cu DEGENERESCENTA MACULARA UMEDA DE VARSTA si mi s-a propus sa fac injectii cu AVASTIN,dar imi este foarte frica si tot aman de la zi la zi.Va rog ajutati-ma cu un raspuns si daca se poate si cu un pret,deoare sunt din provincie si sunt probleme financiare. Va multumesc,anticipat.

April 28, 2014, 6:53 p.m.
3
1

Dr. Andrei Filip

Buna seara Liliana, acest tratament este foarte eficient in cazul bolii dumneavoastra. Nu trebuie sa va fie teama, este fara durere :-) La noi in clinica pretul este de 600 lei pt o injectie.

April 28, 2014, 10:44 p.m.
0
1

Mariana

Buna ziua, Mama mea in varsta de 66 ani, a facut aceasta injectie la un ochi acum 3 ani;vederea nu sa ameliorat, dimpotriva vede in ceata; la aprox.3 luni face tratament cu laser, am inteles ca pe fundul ochiului are niste puncte de grasime; nu stiu daca se mai poate face ceva sa nu-si piarda definitiv vederea.

June 30, 2014, 12:36 p.m.
3
2

Dr. Andrei Filip

Buna seara Mariana, depinde de cat de afectati sunt ochii mamei dvs. Va recomand o consultatie in clinica noastra. Detalii la www.amaoptimex.ro

July 1, 2014, 10:09 p.m.
1
0

maria

Mamei mele ar fi trebuit sa i se faca Avastin. A fost pregatita pt injectie dar nu a putut sa tina ochii deschisi asa incat medicul nu a reusit sa ii administreze injectia.Este important ca mama sa faca aceaste injectii dar nu teuseste sa tina ochii deschisi...de frica. Va rog sa imi spuneti daca exista o metoda pt reusita. Multumesc!

June 27, 2015, 9:45 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, pana acum nu am intalnit aceasta situatie. Deci trebuie sa se poata administra fara durere.

July 1, 2015, 9:12 p.m.
0
2

moldoveanu marinel

Tataia a fost operat de cataracta dar sa descoperit ca are retinopatie diabetica la clinica din ploiesti ophtamax . Ce pot face sa iistopez boala in afara de Avastin

July 4, 2015, 10:27 p.m.
0
0

DIANA

Buna ziua! Tatal meu a fost diagnosticat cu obstructie de vena. I s-a recomandat injectia cu Avastin(care costa in jur de 600 lei) dar si o alta injectie care costa vreo 2000 lei(nu imi mai amintesc denumirea). Ma intreb care ar fi mai eficienta, tinand cont si de partea financiara.

Sept. 28, 2015, 2:05 p.m.
0
2

nicolae

D-nule doctor,,am diabet,,din 2007,,sunt,,simt,,toate afectele bolii,,?? intreb,,daca odata ceva afectat,,: retina,,arterele,,muschii,,mucoasele,,penisul..cum sa facem sa repornim toate acestea,,pt a scapa de dureriile groaznice,,am 49 de ani,,ce sa sper ,,pe care sa o inbunatatesc,,cu ce,,sunt si singur,,toti au fugit,,sotia,, copii..sunt un om cu o mare ambitie,,ma rog la bunul D-zeu,,daca se poate face ceva clar,,ajutati-ne,,cel ce va primiii un pic de bine,,,va va idoliza...LA MULTI ANI !!!

Dec. 17, 2015, 10:41 p.m.
2
1

georgescu grigore

Georgescu Gr. Iasi D. din sep. 2016 : OD Ocluzie ram venos temporal macular,edem macular cistoid,hemoragie preretiniana. Cam ce tratament ar fi necesar... Multumesc mult!

Oct. 5, 2016, 2:38 p.m.
0
0

teodora

cate de des se fac injectiile cu Avastin?Pentru pensionari se poate cumpara la jumatate de pret? \\r\\nMultumesc mult!

Oct. 25, 2016, 4:34 p.m.
3
1

luci

am fost diagnosticata cu dmlv forma exudativa mi s -a recomandat macushield ofta 20 zile o capsula , dar o alta parere a fost adrusen 1caps.pe zi si apoi injectia avastin , . NU stiu ce sa fac ?.D dr doresc o parere

June 27, 2018, 3:50 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha