None

Fumatul si bronhopneumopatia obstructiva cronica

Fumatul poate produce diferite afecţiuni grave în corpul uman, dar avertismentele de pe pachetele de ţigări sunt, de cele mai multe ori, ignorate de către fumători.

Medicii spun că fumatul este principala cauză a îmbolnăvirii de bronhopneumopatie obstructive cronică (BPOC). Aceasta este considerată de medici o boală care nu se vindecă niciodată , deşi există tratamente de ultimă oră.

Medicii spun că nu există o statistică a bonavilor de BPOC, deoarece aceştia fie se adresează doar medicului de familie, celui internist sau pneumologului, însă în Europa, la fiecare 2 minute, un om moare din cauza acestei boli. Principala luptă în combaterea BPOC-ului se dă cu tutunul, la care cei mai mulţi nu vor să renunţe. Medicii susţin că bronhopneomopatia apare după foarte mulţi ani de fumat, iar primele manifestări sunt tusea cronică însoţită de spută, care de multe ori devine purulentă . De asemenea, la eforturi moderate, cum ar fi urcatul scărilor, pacientul începe să se sufoce. Dacă în anul 2005, au murit 2,7 milioane de persoane în întreaga lume, specialiştii atrag atenţia că numărul deceselor este mai mare de la un an la altul.

Fumatul pasiv “second-hand “ este şi el un factor important în apariţia bolii, studiile arătând că, copii proveniţi din familii în care se fumeză au o predispoziţie mai mare de a dezvolta această boală.

Aproximativ 30% dintre decesele prin cancer sunt cauzate de fumat. O ţigară conţine mai mult de 40 de substanţe cancerigene. Cel mai toxic este fumatul dimineaţa pe nemâncate. O ţigară fumată dimineaţa pe stomacul gol valorează cât zece ţigări fumate în cursul zilei. Mai mult de 80% dintre bolnavii cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) sunt fumători. Medicii specialişti trag un semnal de alarmă : « În rândul bărbăţilor, numărul de cazuri de BPOC este constant în ultimii ani. Ceea ce ne îngrijorează însă este creşterea îmbolnăvirilor în rândul femeilor".

Iată acum o nouă metodă de a renunţa la fumat, învingând în lupta cu dependenţa de nicotină şi sevraj. Cu ajutorul acestei metode din iunie 2006 în ţara noastră au renunţat la fumat peste 1.700 de pacienti. Aceasta este o terapie nouă, aplicată cu succes deja în 44 de ţări ale lumii fiind dezvoltată pentru rezolvarea acestei probleme. Terapia de renunţare la fumat prin biorezonanţă, se face cu ajutorul unui aparat modern, prin care se eliberează rapid nicotina din organism, ajunge în sânge, de unde se va elimina cu ajutorul rinichilor, prin administrarea regulată de lichide . Terapia constă într-o singură şedinţă de o oră în urma căreia „pacientul” nu are altceva de făcut decât să poarte timp de 30 de zile un „chip” de dimensiunea unei monede; acesta este lipit cu un plasture subombilical,dar trebuie să consume lichide în cantitatea recomandată de medic. Această metodă practicată şi în Germania, Austria, Ungaria sau Polonia are o rată de succes de 90 la sută. Acum, a fost întrodusă şi în România de către societatea Vita Nova, ea stă la dispoziţia celor care doresc să renunţe la fumat având personal medical specializat în terapia prin biorezonanţă, spaţii elegante si modern echipate în Bucureşti, Braşov, Craiova, Constanta, Bacau, Iasi, Cluj, Oradea, Timişoara. Mai multe detalii sunt disponibile pe internet pe site-ul : www.vitanova.ro, sau prin telefon la numerele 0800 80 44 00 şi 021/330 03 61.

Dr. Oanes Carmen

VITA NOVA CLUJ

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha