None

Detoxifiantele

În ultima vreme se vorbeşte şi se scrie mult despre o clasă de produse cu acţiune ţintită şi totuşi delimitate destul de vag ca entitate terapeutică: detoxifiantele.

Tentativa unei definiţii riguroase a acestei clase de produse se loveşte de eterogenitatea conceptuluica şi de variabilitatea modului de acţiune.

îşi păstreză indicaţia chiar şi în contextul unei funcţionalităţi normale ale organelor excretoare ami ales în cazul unor suprasolicitări prelungite sau agresiuni patogene când organismul se încarcă rapid cu radicali liberi, produşi catabolici, substanţe chimice străine.

Suprasaturarea cu produşi nocivi endo şi exogeni se manifestă necaracteristic : oboseală, inapetenţe, insomnie, reacţii alergice. Investigaţiile medicale relevă în cazurile fruste devieri aparent minore de la normal: hipocalcemie, glicemie la valoarea superioară a normalului, hipopotasemie, leucopenie euzinofiliei şi uneori prezenţa sinofiliei.

nu trebuie confundate cu alte clase de produse, de exemplu cu diureticele.

Spolierea de electroliţi şi apă nu duce la detoxifierea organismului. s-au impus iniţial empiric sau prin observaţia unor modele biologice pe care natura le oferă din belşug.

Modelul biologic ideal este reprezentat de ieşirea din hibernare a ursului brun carpatin, care după ingestia ierburilor apărute în pădure după ultima zăpadă îşi revine spectaculos la parametrii unui atlet de performanţă.

Pe parcursul celor 6 luni de post absolut (ingestie zero de alimente şi lichide) ca şi oprirea tranzitului intestinal şi a diurezei, se acumulează produşi catabolici iar mediul intern devine acedotic. Breakfastul ursului brun are un rol puternic detoxifiant, normalizând funcţiile biologice ale ursului.

În experimentele noastre am folosit Ursomax inspirit din viaţa ursului carpatin şi care reprezintă pedale de eliminare accelerată a toxinelor din organismul epuizat, stresat, astenizat, inapetent. Se recomandă 3-6 comprimate pe zi.

A mai fost folosit Depurex, recomandat pacienţilor cu probleme hepatice (deschinezie biliară cu hipotonie cu sau fără hepatopatie uşoară-medie), stres cronic, diabet zaharat forme incipiente. H.T.A stadii iniţiale.

Administrarea prelungită resetează constantele fiziologice la valori normale.

Povofort inspirat din tradiţiile fitoterapiei ruse este un detoxifiant eficient. Se administreazăla pacienţii cu apărare deficitară (infecţii rinofasingiene repetate, micoze).

Commbinaţia Depurex + Puvofort realizează o formulă completă de detoxofiere.

Administrarea detoxofiantelor variază de la o perioadă la o perioadă de cel puţin 2 săptămâni sau la o peroadă de 6 luni când se face bilanţul biologic al cazului.

nu reprezintă o promisiune pentru prelungirea vieţii însă pot ameliora calitatea ei.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha