None

Ecocardiografia – tehnologia neinvazivă în evaluarea bolilor cardiovasculare

    Ecocardiografia reprezintă la ora actuală metoda neinvazivă de elecţie pentru diagnosticarea şi urmărirea evoluţiei pacienţilor cu boli cardiovasculare. Parte integrantă a cardiologiei clinice, aceasta şi-a găsit locul nu numai în secţiile de cardiologie, ci şi în laboratoarele de cateterism (unde se urmăresc ecografic manevrele de implantare a unor device-uri pentru defectele septale sau a unor proteze valvulare aortice) ori în sălile de operaţie, unde se realizează intervenţii pe cord deschis.

       

    Cu ajutorul ecocardiografiei, putem pune încă de la naştere diagnosticul unor boli congenitale de cord, putem diagnostica la adulţi boli valvulare (insuficienţa sau stenoza valvelor aortică sau mitrală), cardiomiopatii de diverse tipuri (dilatative, hipertrofice, restrictive), infarcte de miocard sau cauze ale bolii hipertensive. Această metodă este singura care ne oferă informaţii despre starea protezelor valvulare implantate (urmărirea ecocardiografică fiind obligatorie pentru surprinderea cât mai precoce a eventualelor complicaţii care pot apărea) sau despre parametrii de contracţie şi de relaxare a unui cord ischemic.

    Ca urmare a progreselor fantastice obţinute în industria aparatelor de ecocardiografie şi a apariţiei unor softuri care pot efectua Doppler tisular şi speckle tracking, în prezent se pot pune diagnostice de fineţe, care influenţează deciziile de revascularizare prin by-pass sau tratamentele electrofiziologice.

    Pe lângă ecocardiografia transtoracică, cea transesofagiană ne ajută în deciziile de defibrilare în cazul fibrilaţiei atriale, ne arată mecanismul şi implicit posibilitatea de rezolvare a bolilor valvulare şi pune diagnosticul de certitudine în situaţia pacienţilor cu endocardite valvulare.

    În spitalul Life Memorial, ca urmare a dotării cu ecocardiografe de ultimă generaţie, realizăm toate cele enumerate mai sus şi avem grijă atât de nou-născuţii din clinică, cât şi de adulţii care vor să se investigheze şi să se trateze pentru afecţiuni cardiovasculare sau să fie luaţi în evidenţă după o intervenţie fie pe cord deschis fie în laboratorul de coronarografie.    

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha