None

„ Formare profesională pentru implementarea noilor tehnologii în sistemul de sănătate”, proiect strategic de interes maxim pentru medicii aflaţi la Congresul Naţional Osart 2011

     În perioada 4-7 mai a avut loc, la Sinaia, Congresul Naţional Osart 2011. Cu această ocazie, Asociaţia Medicală Română, prin Societatea Română de Reumatologie, a lansat  printr-o conferinţă proiectul strategic “Formare profesională pentru implementarea noilor tehnologii în sistemul de sănătate”, finanţat din Fondul Social European, în baza contractului de finanţare încheiat cu Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

     Proiectul va fi implementat pe întregul teritoriu al ţării adresându-se medicilor specialişti şi rezidenţi din specialităţi precum reumatologoie, medicină fizică şi recuperare, medicină de familie, medicină internă, ortopedie, dermatologie, endocrinologie, neurologie, imunopatologie etc. Programul educaţional este în întregime finanţat şi se va desfăşura în perioada decembrie 2010 - decembrie 2013, pe două paliere - în spaţiul virtual, sub forma unei platforme de e-learning şi în sesiuni de formare teoretice şi practice, cu durată de câte 4 zile. Valoarea totală a proiectului este de 20.914.223 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 19.447.849 lei.

      Proiectul urmăreşte creşterea gradului de specializare în rândul medicilor, adaptabilitatea şi flexibilitatea lor prin transfer de expertiză, oferind unui număr de 1600 de medici specialişti şi rezidenţi formare profesională necesară pentru introducerea noilor tehnologii în sistemul de sănătate din România şi participând la dezvoltarea capitalul uman prin formare şi specializare.

     Programul strategic cuprinde un număr de 8 sesiuni dispersate pe întregul teritoriu al ţării, fiecare sesiune având câte 6 module şi acoperind în jur de 50% din patologia cu care se confruntă specialităţile medicale ţinte ale acestui proiect. Tehnologiile vizate sunt ultrasonografia şi ultrasonometria,  imageria prin rezonanţă magnetică şi tomografie computerizată, capilaroscopia, electromiografia, tratamentul biologic, intervenţiile minim invazive sub control de imagine etc. Alături de lectori români, anumite teme vor fi susţinute de invitaţi din străinătate. În cadrul fiecărei sesiuni, prin intermediul programului de formare profesională, vor putea beneficia gratuit de transport, cazare, masă şi pachet de curs un număr de 200 de medici. Activitatea va fi creditată conform normelor europene şi naţionale. Prima sesiune este programată pentru această toamnă şi se va desfăşura în Craiova, pentru Regiunea de dezvoltare Sud-vest (Oltenia).

      “Proiectul va determina atât îmbunătăţirea calităţii resurselor umane din sectorul sanitar cât şi folosirea mai eficientă a capitalului uman, punând la dispoziţie o bază largă de cunoştinţe în domeniul tehnicilor de vârf în medicină, creând totodată un sistem de relaţii de interconectare între clinicile medicale, dar şi cu manifestările pe plan european în domeniul educaţiei şi formării medicale, fiind un instrument facil de diseminare a practicilor şi cunoştinţelor de vârf în domeniul medical”, a declarat managerul proiectului,  prof. univ. dr. Horaţiu D. Boloşiu, preşedintele Societăţii Române de Reumatologie.

     În curând, mai multe informaţii cu privire la proiectul strategic „Formare profesională pentru implementarea noilor tehnologii în sistemul de sănătate” se vor găsi şi pe site-ul dedicat acestui program, şi anume www.reumed.eu.

     În prezent, detalii suplimentare se pot obţine de la  dl. prof. dr. Horaţiu D. Boloşiu, la numerele de telefon 0264/598.443, 0722.704.944, e-mail: hbolosiu@yahoo.com sau la Secretariatul proiectului - d-na Livia Otoiu, tel 0746.141. 942, e-mail: liviaotoiu@yahoo.com

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha