None

Recomandări pediatrice în administrarea de vitamine

     Încă din primul an de viaţă, părinţii trebuie să ştie că, pentru o dezvoltare armonioasă, trebuie să-i administreze copilului o serie de suplimente, cum ar fi calciu, vitamina D şi fier. De asemenea, în sezonul rece copilului i se administrează vitamina D  sub formă de picături - zilnic câte patru picături de Vigantol care asigură o "raţie" normală. Dacă, de obicei se recomandă administrarea de calciu şi vitamina D, nu trebuie sa uităm că este obligatorie şi administrarea de suplimente de fier.

     Este recomandat ca mamele să-şi facă un calendar cu regimul de administrare a suplimentelor: calciu - zece zile pe lună; fier şi acid folic - celelalte 20 de zile ale lunii;  Vigantol - în fiecare zi a lunilor reci din an. Calciul se administrează până la doi ani. Fierul se dă începând de la trei luni şi jumătate, timp de patru luni, adică până la şapte luni şi jumătate.

     După vârsta de un an, copilului i se vor face analizele de sânge, iar dacă se constată ca micuţul are deficienţe de fier, se poate relua administrarea suplimentelor de fier. De asemenea, doza de vitamina D poate fi crescută la recomandarea medicului, dacă se constată un deficit mărit.

     Aportul de vitamina C este mai important în perioada rece, pentru că ajută la creşterea imunităţii. După vârsta de 1 an încearcă să-i oferi celui mic vitamina C din surse naturale: citrice, pătrunjel, kiwi!

     De asemenea, vitamina D, necesară asimilării calciului în organism, se poate suplimenta printr-o nutriţie adecvată: ficat, peşte gras (hering, sardine, somon), gălbenuş, lapte integral şi produse lactate nedegresate.

     În timpul adolescenţei, pentru o dezvoltare armonioasă, s-a constatat că mineralele şi vitaminele sunt extrem de importante. Fetele au nevoie de suplimente în jurul vârstei de 10-11 ani, iar băieţii pe la 12-13 ani.

     Sunt importante următoarele:

  1. •acidul folic şi vitamina B12;
  2. •pe măsură ce nivelul de calorii creşte, este nevoie de suplimente de vitaminele B1, B2 şi B3;
  3. •vitamina B6 şi vitamina D
  4. •vitaminele A, C şi E sunt importante pentru dezvoltarea noilor celule formate;
  5. •calciul, magneziul şi zincul sunt necesare pentru creşterea densităţii osoase.

 Multă atenţie!

      Părinţii nu trebuie să uite că aceste administrări suplimentare de vitamine trebuie făcute doar cu avizul medicului de specialitate. Vitaminele şi preparatele din calciu, dacă sunt folosite în exces, pot determina osificarea scuturilor craniene. Excesul de vitamina A duce la intoxicaţie cronică, iar cel de vitamina C, la pietre la rinichi şi diaree. 15 minute de expunere la soare pe săptămână - de atâta are nevoie un copil pentru a asimila în mod natural vitamina D.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha