None

Gripa, un nou algoritm terapeutic

Sintetic vorbind boala gripală poate fi reprezentată prin două etape: prima etapă este infecţiavinotică la care organismul răspunde printrun sindrom inflamator sistemic însoit de imuodepresie; a doua etapă este caracterizată de complicaţiile bacteriene şi imuno...... al pacientului infectat cu virus grupal. De aici decurge importanţamonitorizării atente a pacientului în prima fază tocmai în ideea menţinerii organismului la un status competitiv în ceea ce priveşte imunitatea. Fiind vorba de o inflamaţie sistemică secundară agresiunii virotice se consideră că administrarea unui antiinflamator vegetal puternic pe întreaga suprafaţă cutanată poate ameliora simptomele neplăcute: febră, cefalee, tuse.

Este importanta ca tratamentul să înceapă cât mai precoce pentru a preveni evoluţia spre formele cu complicaţii bacteriene. Algoritmul terapeutic este următorul:

badijonare cu frecţie Elidor pe suprafaţa corporală urmată de aplicaţia la un interval de 10-30 minute de Kineti gel pe aceeşi suprafaţă. În funcţie de intensitatea manifestărilor clinice se vor administra de 4-6 ori zi adică la un interval de 4-6 ore. Simptomatologia gripei se ameliorează într-un timp scurt. Este important de menţionat că efectul putenic al frecţiei Elidor induce deshidratarea periferiei ceea ce implică excreţia accelerată a produşilor toxici şi radicalilor liberi.

În paralel se administrează Influrex care are următoarele acţiuni:antitermic, suorific, mucolitic, antiinflamator.

Bolnavul cu tuse frecventă însoţită de expectoraţie primeşte Bronhoplant- 3-6 linguri/zi (acţiune antitermică, mucolitică, spasmolitică). Bolnavul cu tuse seacă va primi sirop de pătlăgică cu rhoeas 3-6 linguri/zi, bolnavul imunodeprimat va primi echinacee şi propolis 3-6 comprimate/zi sau sirop echinacee cu propolis 3-6 comprimate/zi.

Investigaţiile chimice, paraclinice şi de laborator sunt necesare pentru evaluarea profesională a unui pacient, care în orice moment poate oferi surpriza unei complicaţii mai mult sau mai puţin grave.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha